Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 100

Wątek: kolejna "perełka" na allegro

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie Re: kolejna "perełka" na allegro

Cytat Zamieszczone przez steffburton
    Cytat Zamieszczone przez kakot
    Cytat Zamieszczone przez Budzik

Poza tym, o ile zrozumiałam, to to są chusty tkane, nie elastyczne - ciekawe, jak długo pani męczyła się, żeby upchnąć dziecko w "elastyczną" kieszonkę...
    Budziku, w ogóle się nie trzeba męczyć, żeby "wepchnąć" dziecko w tkanej w kieszonkę jak z elastyka - myśmy ją bardzo lubiły i bardzo często się tak nosiłyśmy. W tkanej właśnie, tudzież w płóciennej samoróbce.
    no ale jak dociągałas, kiedy pasy pionowe ida pod kieszonką?
    Ciekawa sprawa z ta elastyczna kieszonka w tkanej. Takie wiazanie jest w instrukcji Didka! a dla Vatka TYLKO taka kiezonka!

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Cytat Zamieszczone przez andzia_1978
    ha, a ja głupia najpierw kupiłam szytą od Pani z pierwszej strony wątku, zamiast zajrzeć na forum, ech - tą http://allegro.pl/item594612453_chusta_ ... _taka.html materiał napewno nie jest chustowy, nie wiem co z nią zrobić, na hamak za wąska
    Różnica między chustą z materiału "chustowego" a samoróbką ze zwykłego jest tylko taka, że w "prawdziwej" nosi się łatwiej i wygodniej. Wiele z nas zaczynało od samoróbek (ja też), trzeba się bardziej przyłożyć do wiązania, ale da się. Więc spokojnie - noś sobie. A jak masz za co, kup też "prawdziwą" tkaną, wtedy samoróbka jest niezastąpiona jako zapasowa, na czas prania podstawowej albo... dla urozmaicenia kolorystycznego

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Cytat Zamieszczone przez kakot
    Cytat Zamieszczone przez andzia_1978
    ha, a ja głupia najpierw kupiłam szytą od Pani z pierwszej strony wątku, zamiast zajrzeć na forum, ech - tą http://allegro.pl/item594612453_chusta_ ... _taka.html materiał napewno nie jest chustowy, nie wiem co z nią zrobić, na hamak za wąska
    Różnica między chustą z materiału "chustowego" a samoróbką ze zwykłego jest tylko taka, że w "prawdziwej" nosi się łatwiej i wygodniej. Wiele z nas zaczynało od samoróbek (ja też), trzeba się bardziej przyłożyć do wiązania, ale da się. Więc spokojnie - noś sobie. A jak masz za co, kup też "prawdziwą" tkaną, wtedy samoróbka jest niezastąpiona jako zapasowa, na czas prania podstawowej albo... dla urozmaicenia kolorystycznego
    dla mnie ta samoróbka, to własnie "wyższa szkoła jazdy" trzeba ją bardzo dokładnie zawiązać, bardzo dobrze dociągnąć i często poprawiać, bo zwyczajnie się luzuje, a mam drugą girasolkę i świetnie mi się ją mota))
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chustonówka

A ja się zastanawiam czy ja tego sprzedawcy rogal man nie znam...
    Bardzo miło było Cię poznać MAGME :D :D :D

Chustonówka

"A ja się zastanawiam czy ja tego sprzedawcy rogal man nie znam... "
    Bardzo miło było Cię poznać MAGME

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Cytat Zamieszczone przez dunia
    "A ja się zastanawiam czy ja tego sprzedawcy rogal man nie znam... "
    Bardzo miło było Cię poznać MAGME
    Hej! Z ciekawosci chcialam zapytac, czy sprzedaz wzrosla po poprawie wiazania

Chustonówka

oops...dwa razy mi się wysłało
    Tak myślę że sprzedają się dobrze....narazie...

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

a to nieco na temat : zobaczcie opis
    http://www.allegro.pl/item661983699_chu ... zenia.html
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Cytat Zamieszczone przez rzufik
    a to nieco na temat : zobaczcie opis
    http://www.allegro.pl/item661983699_chu ... zenia.html

pomijając czy temu dziecku w niewiadomym wieku tak faktycznie wygodnie w nosidełku, że ani myśli się przesiadać to mnie zawsze zastanawia dlaczego ludzie wypisują takie rzeczy, przecież to zniechęca do zakupu - tzn tych co nie wiedzą do końca o co biega... i ta cena minimalna

ja jak sprzedawałam mega skomplikowane i niewygodne nosidełko i "chustę" infanta - też mi sprezentowane - to przepisałam wszystko z opakowania - jakie to cudo super jest, ani słowa dlaczego sprzedaję oryginalnie zapakowane i nie używane
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Moją pierwszą chustę nati kupiłam na allegro od przedstawicieli firmy.Wcześniej przeglądałam ich komentarze.Jakie było moje zdziwienie ,gdy jakiś kupujący wystawił neutrala,bo..."chusta jakaś długa i skomplikowanie się ją wiąże" Cóż?! Samowiążących nie oferowali na tej aukcji

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Cytat Zamieszczone przez kulka37
    Moją pierwszą chustę nati kupiłam na allegro od przedstawicieli firmy.Wcześniej przeglądałam ich komentarze.Jakie było moje zdziwienie ,gdy jakiś kupujący wystawił neutrala,bo..."chusta jakaś długa i skomplikowanie się ją wiąże" Cóż?! Samowiążących nie oferowali na tej aukcji

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Cytat Zamieszczone przez magi104
    Cytat Zamieszczone przez kulka37

Zerknęłam teraz specjalnie na komentarze Nati na allegro i pozwolę sobie skopiować ten komentarz bo mnie bardzo zszokował:Komentarz neutralny:
    "napaliłam się na ta chustę, transakcja przebiegła doskonale, jednakże sama chusta okazała sie dla mnie nieużyteczna , są to metry materiału , przy dziecku trzeba szybko działać, nałożyć, zdjąć to..zbyt dużo czasu zabiera to..."
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez PodwójnaMama
    Zerknęłam teraz specjalnie na komentarze Nati na allegro i pozwolę sobie skopiować ten komentarz bo mnie bardzo zszokował:Komentarz neutralny:
    "napaliłam się na ta chustę, transakcja przebiegła doskonale, jednakże sama chusta okazała sie dla mnie nieużyteczna , są to metry materiału , przy dziecku trzeba szybko działać, nałożyć, zdjąć to..zbyt dużo czasu zabiera to..."

Ryknęłam śmiechem na głos Owszem, widziałam już "ciekawostki" w komentarzach na Allegro, ale żeby AŻ TAK?!...

Miejscowość
    Opole

To właśnie ten komentarz!Mieliśmy się z czego śmiać przez długi czas
    Małż zaproponował różdżkę,żeby sobie chustę zaczarować,hokus-pokus i zamotana
    Ostatnio edytowane przez kulka37 ; 22-06-2009 o 05:43

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A widziałyście chusty samoróbki z tetry?Farbowane zwykłymi barwnikami do tkanin?A może ktoś nosił w tetrze?Jak wrażenia?Mnie lekko wstrząsnęło.

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka37 Zobacz posta
    A widziałyście chusty samoróbki z tetry?Farbowane zwykłymi barwnikami do tkanin?A może ktoś nosił w tetrze?Jak wrażenia?Mnie lekko wstrząsnęło.
    Ciebie lekko a ja nie mogłam szczeki pozbierać z podłogi... bardzo sceptycznie podeszłam, acz nie znam się zapewne
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

A ja żeby takiego komentarza nie popelnic ( bo do dzis sie boje wiazania...) nabyłam (dumna z siebie) bebe lulu(tfu, tfu). Efekt? Malo tego nie rozszarpalam zębami! WRRRR...Wywalilam kase drugi raz i nabylam elastyka....w lulu mąż czasem usypia malego. A ja sie ucze... i juz mnie smali na tkana, tylko boje sie, ze bez dobrej pomocy to i w tym elastyku za dlugo malego nie powinnam nosic...
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Odkopuję wątek. Wyklikałam co następuje i aż się spociłam: http://allegro.pl/item794422417_husta_super.html Kliknęłam ze wzgledu na ortografię nazwy aukcji, ale to, co znalazłam w środku, to prawdziwa "perełka". Pomijam samą "hustę", bo brak słów, ale tak karkołomnej ortografii, to jeszcze nigdy nie spotkałam.
    Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez ewadbr ; 18-10-2010 o 14:47

Uprawnienia umieszczania postów