Pokaż wyniki od 1 do 20 z 128

Wątek: jak długo może trwać odpieluchowywanie? / dziś się załamałam post 47

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja tez myślę że spokojnie należy przeczekać moja córa też nie chciała myśleć o nocniku później w jeden dzień pozbyliśmy się pieluchy bo po prostu nie chciała założyć, długi czas ok 4 miesiące posikiwała, a teraz skończyła 3 latka w październiku i wreszcie zaczęła sama z siebie wołać już nie posikuje wpadki się zdarzają ale zdecydowanie rzadziej także cierpliwości

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja chyba gdzieś pisałam jak bardzo z odpieluchowaniem mieliśmy pod górkę. a to zimno było w kibelku (16 stopni) a maciek nie tolerował nocnika, a to przeprowadza jedna druga, a to moje obawy o zasikanie mebli dywanu w wynajmowanym mieszkaniu. ostatecznie maciek załapał w jeden dzień tuz po 3 urodzinach. pomogła bardzo tablica magnetyczna ze znaczkami za każde siusiu.
    aha i nie było żadnej wpadki w dzień od tamtej pory.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

moje dwa egzemplarze - niby bracia a krańcowo inni. po przejsciach z Mackiem, gdzies tu juz na forum opisywanych ktory w sumie do 4 r.z spal z pielucha, mlodszy zapewnil mi luksus na stare lata. odpieluchowal sie niemal sam, w wieku 2 lat i 10 m-cy, po dwóch tyg zaczał spać też bez pieluchy. zero wpadek. po jakich 4-5 m-cach zaliczył kilkutyg. regres i pieluchy (jakies zachomikowane mielismy) wróciły na noc na jakis czas. na pocieszenie dodam że próbowałam odpieluchować Michała w wieku 2,5 lat bo akurat bylo lato i... zero reakcji z jego strony. nie był gotowy jeszcze. tak więc chill out, choć wiem jak wnerwiające mogą byc pieluchy
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Ignas odpieluchowal sie sam jak miał 3,5 roku. Późno, choc po trochę wynikalo to z jego choroby, bo nie mieliśmy etapu siadania na nocnik. Od zawsze wiedział do czego służy, ale za nic nie chciał usiąść.Któregos dnia wstał i sam poszedł do WC i zrobił na stojąco
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Dołączam i ja.
    Niunia wysadza wszystkie lalki, sama upomina się o nakładke na kibelek, dla nich, przypatruje się zawsze, gdy ja jestem w kibelku, przez jakiś czas nocnik był ukochanym fotelem....

A robi w pieluszki.

Nie da się wysadzic na nocniczek, czy do kibelka- nie daje zdjąć sobie spodenek, a przecież nie sciągnę Jej na siłe.

Teraz ma rok i 11 mscy.

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

E, w tym wieku to mi nawet nie było w głowie odpieluchowywanie, jak dziecko niegotowe
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Uprawnienia umieszczania postów