Pokaż wyniki od 1 do 20 z 128

Wątek: jak długo może trwać odpieluchowywanie? / dziś się załamałam post 47

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Mam nadzieję, że Wiewiórka nie będzie miała nic przeciwko, jeśli się podłączę pod temat.
    Mój synek jest praktycznie w identycznym wieku. Też próbujemy od wiosny. Doskonale wie wszystko, co do czego służy. Jest bardzo komunikatywny werbalnie, więc wszystko potrafi powiedzieć. Fizjologicznie - wie, że robi, wie, że będzie robił, umie chwilę wstrzymać. Po nocy pielucha sucha.
    Naprawdę nie było sytuacji, przy której mógłby się zrazić, przymusu.
    Próbowałam różnie, nienatrętnie, potem to nawet przekupstwa próbowałam... Zarzuciłam teraz temat, żeby go tym nie dręczyć, ale już jednak byłoby miło, gdyby
    Na jakiekolwiek wspomnienie o toalecie, moje dziecko w jednej chwili głuchnie. Po prostu, milczy i udaje, że nie słyszy.
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

mój sie odpieluchował w jeden dzień, miał rok i 7 miesięcy, poprostu pewnego dnia nie założyłam mu pieluchy i tak juz zostało

ale jak poszedł do żłobka miał 2.5 roku i był JEDYNYM dzieckiem w grupie odpieluchowanym
    wiec nie panikowałabym tylko czekała aż będzie gotowy
    Mama Kubusia i Basi

bydzia
    Guest

Domyślnie

Zbyś się odpieluchował 2 miesiace przed 3cimi urodzinami - sam - i całkowicie )
    rilaks... chłopcy są inni niż dziewczynki

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Ech, ja na to właśnie liczę... Kuba sam wyniósł się z łóżka i sam odstawił od piersi. Niechby to też sam zrobił.
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja tez myślę że spokojnie należy przeczekać moja córa też nie chciała myśleć o nocniku później w jeden dzień pozbyliśmy się pieluchy bo po prostu nie chciała założyć, długi czas ok 4 miesiące posikiwała, a teraz skończyła 3 latka w październiku i wreszcie zaczęła sama z siebie wołać już nie posikuje wpadki się zdarzają ale zdecydowanie rzadziej także cierpliwości

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja chyba gdzieś pisałam jak bardzo z odpieluchowaniem mieliśmy pod górkę. a to zimno było w kibelku (16 stopni) a maciek nie tolerował nocnika, a to przeprowadza jedna druga, a to moje obawy o zasikanie mebli dywanu w wynajmowanym mieszkaniu. ostatecznie maciek załapał w jeden dzień tuz po 3 urodzinach. pomogła bardzo tablica magnetyczna ze znaczkami za każde siusiu.
    aha i nie było żadnej wpadki w dzień od tamtej pory.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

moje dwa egzemplarze - niby bracia a krańcowo inni. po przejsciach z Mackiem, gdzies tu juz na forum opisywanych ktory w sumie do 4 r.z spal z pielucha, mlodszy zapewnil mi luksus na stare lata. odpieluchowal sie niemal sam, w wieku 2 lat i 10 m-cy, po dwóch tyg zaczał spać też bez pieluchy. zero wpadek. po jakich 4-5 m-cach zaliczył kilkutyg. regres i pieluchy (jakies zachomikowane mielismy) wróciły na noc na jakis czas. na pocieszenie dodam że próbowałam odpieluchować Michała w wieku 2,5 lat bo akurat bylo lato i... zero reakcji z jego strony. nie był gotowy jeszcze. tak więc chill out, choć wiem jak wnerwiające mogą byc pieluchy
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Ignas odpieluchowal sie sam jak miał 3,5 roku. Późno, choc po trochę wynikalo to z jego choroby, bo nie mieliśmy etapu siadania na nocnik. Od zawsze wiedział do czego służy, ale za nic nie chciał usiąść.Któregos dnia wstał i sam poszedł do WC i zrobił na stojąco
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Dołączam i ja.
    Niunia wysadza wszystkie lalki, sama upomina się o nakładke na kibelek, dla nich, przypatruje się zawsze, gdy ja jestem w kibelku, przez jakiś czas nocnik był ukochanym fotelem....

A robi w pieluszki.

Nie da się wysadzic na nocniczek, czy do kibelka- nie daje zdjąć sobie spodenek, a przecież nie sciągnę Jej na siłe.

Teraz ma rok i 11 mscy.

dokebu
    Guest

Domyślnie

Myślę, że oni obaj jeszcze nie są gotowi, swojego młodszego ciągle próbuję, ale nie na siłę, starszaka odpieluchowałam jak miał 2 lata i 9 miesięcy i zimą, przez to że mąż wszedł mi na ambicję, ale wcześniej nie miałam siły, psycholog na kontroli w OWI (dziecko rehabilitowane) powiedziała mi, że on bierze przykład z młodszego i szuka zainteresowania, żebym mu dała czas. Z młodszym jak pożegnamy pieluchy to chyba święto rodzinne będzie u nas

Dziewczyny cierpliwości, ja za swoim starszym przez cały weekend chodziłam z nocnikiem i co 35 minut sadzałam go na nocniku i załapał

Uprawnienia umieszczania postów