Ósma para...
(Wysłane z telefonu.)
Ósma para...
(Wysłane z telefonu.)
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Pat, przytulam.
A on sam widzi potrzebę chodzenia do toalety i nie zdąża/zapomina czy ma to gdzieś i mokre spodnie mu nie przeszkadzają?
Mam w rodzinie takiego jednego 4,5 latka, który odpieluchowywał się rok (od 2 do 3 r.z. mniej więcej), przy czym nadal często zdarzają mu się wpadki. On z tych, co wie, że trzeba, czuje, ale jak jest zajęty, to mu się nie chce odrywać od zabawy i sika w gacie. Mój też miał taki etap, tylko wcześniej. U nas pomagało przypominanie - idź zrób siusiu, bo wtedy siku poleci tam, gdzie trzeba, spodnie zostaną suche i nie będziesz musiał się przebierać (czego nie lubił).
Gorzej jeśli nie widzi problemu...
Myśmy też kiedyś oglądali taką książkę anatomiczną, tylko Twój chyba jeszcze za mały, gdzie był pokazany pęcherz moczowy i cały system, którędy te siki lecą. Mojemu się bardzo podobało i do teraz czasem mówi, że musi zbiorniczek opróżnić
Jeszcze jeden trop, to czy z moczem wszystko o.k. Może mu żurawinę dawaj na zakwaszenie...
Jedno Ci powiem, na siłę go nie odpieluchujesz, więc wyluzuj, bo i Ty się wykończysz i on.
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
magnus, zwykle nie zwraca uwagi na to, że zrobiło się mokro... Chociaż to też zależy od faz. Teraz ma fazę taką, że absolutnie nie zwraca na to uwagi.
Z moczem ok - badaliśmy tydzień temu i dwa tygodnie temu.
Książka anatomiczna - muszę spróbować.
Dzięki![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
A "nocnik nad nocnikami" czytaliscie? Na moje dzieci to działało
Trzymam kciuki za wszystkie siusiumajtki
Olapio współczuję![]()
"Ludzie od czasu do czasu potykają się o prawdę, ale większość z nich podnosi się, otrzepuje i idzie dalej, jakby nic się nie stało" W.Churchill