Pokaż wyniki od 1 do 20 z 128

Wątek: jak długo może trwać odpieluchowywanie? / dziś się załamałam post 47

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Ósma para...

(Wysłane z telefonu.)

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Ósma para...

(Wysłane z telefonu.)
    Pat, przytulam.
    A on sam widzi potrzebę chodzenia do toalety i nie zdąża/zapomina czy ma to gdzieś i mokre spodnie mu nie przeszkadzają?
    Mam w rodzinie takiego jednego 4,5 latka, który odpieluchowywał się rok (od 2 do 3 r.z. mniej więcej), przy czym nadal często zdarzają mu się wpadki. On z tych, co wie, że trzeba, czuje, ale jak jest zajęty, to mu się nie chce odrywać od zabawy i sika w gacie. Mój też miał taki etap, tylko wcześniej. U nas pomagało przypominanie - idź zrób siusiu, bo wtedy siku poleci tam, gdzie trzeba, spodnie zostaną suche i nie będziesz musiał się przebierać (czego nie lubił).
    Gorzej jeśli nie widzi problemu...
    Myśmy też kiedyś oglądali taką książkę anatomiczną, tylko Twój chyba jeszcze za mały, gdzie był pokazany pęcherz moczowy i cały system, którędy te siki lecą. Mojemu się bardzo podobało i do teraz czasem mówi, że musi zbiorniczek opróżnić
    Jeszcze jeden trop, to czy z moczem wszystko o.k. Może mu żurawinę dawaj na zakwaszenie...

Jedno Ci powiem, na siłę go nie odpieluchujesz, więc wyluzuj, bo i Ty się wykończysz i on.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

magnus, zwykle nie zwraca uwagi na to, że zrobiło się mokro... Chociaż to też zależy od faz. Teraz ma fazę taką, że absolutnie nie zwraca na to uwagi.
    Z moczem ok - badaliśmy tydzień temu i dwa tygodnie temu.
    Książka anatomiczna - muszę spróbować.
    Dzięki

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

A "nocnik nad nocnikami" czytaliscie? Na moje dzieci to działało
    Trzymam kciuki za wszystkie siusiumajtki
    Olapio ​współczuję
    "Ludzie od czasu do czasu potykają się o prawdę, ale większość z nich podnosi się, otrzepuje i idzie dalej, jakby nic się nie stało" W.Churchill

Uprawnienia umieszczania postów