Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Nosidełko egronomiczne nie dla 2 miesięczniaka?

Mieszany widok

czarna_dco Nosidełko egronomiczne nie... 24-06-2013, 09:43
mi. poczytaj tyle opinii ile masz... 24-06-2013, 09:46
Agulinka jeste mnóstwo wątków na ten... 24-06-2013, 09:47
morepig albo udaj się do doradcy,... 24-06-2013, 10:03
czarna_dco O jaa to podziwiam, ja... 24-06-2013, 10:04
agatkan A może kółkową? 24-06-2013, 10:06
morepig to już naprawdę lepiej... 24-06-2013, 10:13
agatkan jak przełożysz z tyłu to o... 24-06-2013, 10:16
morepig wszystko jest w porządku... 24-06-2013, 10:18
Agulinka o, kółkowa fajni dla maluszka... 24-06-2013, 10:20
morepig względnie dobrze zawiązany... 24-06-2013, 10:30
mi. dla Noszącego - zawsze... 24-06-2013, 10:26
agatkan czyli jak zwykle klu problemu... 24-06-2013, 10:28
agatkan Ale Noszący może pocierpieć;)... 24-06-2013, 10:29
morepig nie może! noszenie ma pomagać... 24-06-2013, 10:33
agatkan Ja nigdzie nie napisałam, że... 24-06-2013, 10:38
morepig napisałaś chustonówce że... 24-06-2013, 10:41
agatkan ok. już edytuje... i sama... 24-06-2013, 10:42
natala znam stanowisko szkoly... 24-06-2013, 13:40
czarna_dco Ok dziewczyny dzięki za takie... 24-06-2013, 20:55
Mikalina Hej. Odświeżam bo chcę... 29-07-2014, 10:12
    Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    nie może! noszenie ma pomagać kręgoslupowi! jeśli noszącego coś boli w trakcie, uwiera, boli wieczorem po całym dniu- trzeba szukać innych rozwiązań! dlatego chusta jest najbardziej uniwersalna, jak nie mozesz na boku, nosisz z przodu albo z tylu, nie możesz 2x noszisz kangura, nei mozesz miec wiązania na brzuchu bo cc- nosisz tak żeby nie uwierało blizny...
    NIE może boleć, ma być przyjemnością
    Ja nigdzie nie napisałam, że ma boleć! Swojej córy już nie noszę długo w kółkach, bo faktycznie jest niewygodnie, ale tak do pół roku bez problemu, bez odczuwalnego dyskomfortu.

Zgadzam sie najfajniej na plecach, ale wydaje mi się, że jest mnóstwo dobrych rozwiązań i jedynym słusznym nie jest tylko plecak prosty.

Może rozwiązaniem, będzię jakich chustoMT, my miałyśmy didytai i fajnie się w zimie sprawdzało, tam jest duża regulacja na panelu dla maluszków, hoptai chyba też tak ma

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agatkan Zobacz posta
    Ja nigdzie nie napisałam, że ma boleć! Swojej córy już nie noszę długo w kółkach, bo faktycznie jest niewygodnie, ale tak do pół roku bez problemu, bez odczuwalnego dyskomfortu.

Zgadzam sie najfajniej na plecach, ale wydaje mi się, że jest mnóstwo dobrych rozwiązań i jedynym słusznym nie jest tylko plecak prosty.

Może rozwiązaniem, będzię jakich chustoMT, my miałyśmy didytai i fajnie się w zimie sprawdzało, tam jest duża regulacja na panelu dla maluszków, hoptai chyba też tak ma
    napisałaś chustonówce że noszący może pocierpieć. Nie może a ona ma sobie zakodować że ma nie cierpieć przy noszeniu. I wszyscy inni, którzy trafią na ten watek z gugla też.
    a pytanie było o nosidło, ilustracje miały przedstawić że wszystko się da i zawiązać, i schrzanić. Więc klu, jak zawsze, jest prawidłowe zakładanie/wiązanie

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    napisałaś chustonówce że noszący może pocierpieć. Nie może a ona ma sobie zakodować że ma nie cierpieć przy noszeniu. I wszyscy inni, którzy trafią na ten watek z gugla też.
    a pytanie było o nosidło, ilustracje miały przedstawić że wszystko się da i zawiązać, i schrzanić. Więc klu, jak zawsze, jest prawidłowe zakładanie/wiązanie
    ok. już edytuje... i sama wyrzej też napisałam że klu tkwi w poprawnym motaniu

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

znam stanowisko szkoly polskiej. JA (powtarzam ja) bym wybrala w takiej sytuacji bondolino (marsupi tez ma dobre opinie, ale nie uzywalam, wiec nie moge polecac ). nosilismy w bondolino W zanim zaczal siadac - dokladniej moj niechustowy maz - na spacery niezbyt dlugie, na szybkie uspienie w domu. dobrze zalozone bondolino daje podparcie, ze wzgledu na regulacje panela nie robi 'rozjechanej zaby' z nog - co widac na zdjeciu wklejonym przez morepig.

kolkowa, powtarzam do znudzenia, wbrem pozorom latwa nie jest (ja sie do tej pory dogaduja z nia, hmmm, powiedzmy srednio...).
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonówka

Domyślnie

Ok dziewczyny dzięki za takie zainteresowanie tematem.

Po pierwsze to prawda, że nie moge się zniechęcać, muszę ćwiczyc, ale obecne upały jakoś nie sprzyjają, mała ryczy i w dodatku za każdym razem obficie mi ulewa za stanik

W kieszonce notorycznie zostają mi luzy przy jej szyjce, a w koali źle układają się nogi (jedna wyżej jakby prawidłowo, a druga mi obwisa i zewnętrzną stroną nie moge tak ładnie podeprzeć). To o chuście...

Jestem z okolic Torunia i wiem że jest klub kangura, własnie w ta sobotę się spotykają ale niestety wyjeżdżamy, mam nadzieję, że uda mi się być w lipcu. Mam jeszcze koleżankę co jest doświadczona, ale nie możemy się zmobilizować, przy ostatnim spotkaniu zabrakło czasu a teraz wyjechała z rodziną na urlop:/

A co do nosideł to rozumiem, że można malucha włożyć, ale niezbyt wskazane? Może się skusze n takie bondolino, niezbyt często ale w jakiś newralgicznych sytuacjach, a jak bedzie siedzieć to na całego

Powiedzcie mi jeszcze, bo nie do końca rozszyfrowałam, w bondolino nie ma w pasie klamry tylko trzeba się obwiązać?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

Hej. Odświeżam bo chcę próbować PP na dwumiesięczniaku. Nawet https://www.youtube.com/watch?v=lNBJjYKZfl0 tutaj jest instrukcja jak wiązać dziecko nietrzymające główki, więc musi to być możliwe. Niestety kieszonka robi się dla mnie sporym wyzwaniem, bo mój klocek waży już z 7 kilo, a na razie przybiera gdzieś 400 g tygodniowo, więc z każdym tygodniem robi się trudniej. Nie chcę szukać nosidła, chociaż miałam taki plan, bo widzę że musi być dobrze dobrane, a nikt w tym mi w Gdańsku nie pomoże, więc muszę sobie radzić sama... Jak już mi się uda to wrzucę jakąś fotkę, ale powiedzcie mi, na co najbardziej muszę zwrócić uwagę przy pierwszym wiązaniu takiego dziecka ? Dociągnięcie krawędzi przy główce ? Czy jeszcze coś innego ? Proszę o jakąś odpowiedź. Przejrzałam już trochę filmików i instrukcji i psychicznie przygotowuję się do wiązania .

Uprawnienia umieszczania postów