Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kaczor, a raczej kaczka...

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie Kaczor, a raczej kaczka...

Kaczor, bo lubi kuper w wodzie moczyć...
    No mam kaczora, a raczej kaczkę. Kaczusię, moją słodką.
    Zaczynam: bez pieluch nie będzie chodziła wcale- staje pod przewijakiem i płacze wskazując czego potrzebuje; sama tetra też Jej nie satysfakcjonuje.... kupiłam trenerki. Chodzi, wsio oki, nie widze nic ciekawego w zachowaniu, biorę na chwile na ręce... treneki mokrzuteńkie, bodziak (rozpięty!) też... Jej nie przeszkadzało ani nunu...
    Kupcia w czasie snu.
    Córeńka ma 15 miesięcy z hakiem, jest piekne lato, chciałabym odpieluchowac. Co nam radzicie?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Na podstawie pieluchowania moich dzieci, moja rada: dać sobie spokój z odpieluchowaniem na jakieś pół roku conajmniej, nie ma po co próbować nawet. Ale niech się wypowiedzą osoby, których dzieci odpieluchowały się tak wcześnie.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

jak chcesz bardzo i masz dużo samozaparcia to próbuj
    ja bym poczekała, poczekałam z synkiem, poczekam i z córką teraz, bo wiek podobny jak u Ciebie, ale widzę, że nie gotowa jeszcze

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Poczekaj do przyszłego lata `
    No chyba że chcesz na siłę i masz wystarczająco dużo cierpliwości i samozaparcia to próbuj dalej.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    Poczekaj do przyszłego lata `
    No chyba że chcesz na siłę i masz wystarczająco dużo cierpliwości i samozaparcia to próbuj dalej.
    to samo mi przyszlo na mysl ale probowac zawsze mozna, po co ma dziecko latac w mokrym, jak moze sie uda zlapac? a kupke robi mniej wiecej o stalych porach? starsza odkad miala rok az do calkowitego odpieluchowania (2 lata i 4 miesiace), robila kupke co rano na nocnik. kupka w pieluche zdarzyla sie kilka razy tylko. ale ona wyraznie sygnalizowala, ze robi kupke i raczej byla z tych, ktore robia twarde kupki. wiec posiedzenie na nocniku ulatwialo zalatwienie sie przy zatwardzeniu, a ja raczej zawsze zdarzylam z wysadzeniem. niedlugo trwalo i sie nauczyla, ze kupka na nocnik. z sikaniem mialysmy rozne okresy, w lecie bylo lepiej, w zimie regres.
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Czytam Wasze posty i widze, że lepiej zbastować.
    Będe jeszcze próbowała, ale bez specjalnego napinania się. Jak nie wyjdzie- w przyszłym roku będzie nam obu łatwiej.

Uprawnienia umieszczania postów