Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Kangur na biodrze - asymetria nóżek

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie Kangur na biodrze - asymetria nóżek

Hej, próbujemy się z dzidzią zawiązać w kangurka na biodrze. I wszystko fajnie, ale za każdym razem noga po stronie pleców zadziera jej się za bardzo do góry i jakoś nie mogę sobie z tym poradzić. Co robimy nie tak?

Chustonówka Awatar Maria Ewa
    Miejscowość
    Derby, Wielka Brytania

Domyślnie

Samasia, mamy ten sam problem. Dostałaś może jakąś odpowiedź?

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Samasia, potrzebuję zdjęcie z tyłu, bo nie widzę co się z tą nogą z tyłu dzieje. Być może wystarczy po prostu wyjąć nóżkę porządnie z chusty przed dociąganiem.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Hej, o raju, jaki stary post Od tego czasu nie próbowałam wiązać, kupiłam kółkową Maria Ewa, może Ty wrzucisz jakieś zdjęcia?

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

hi hi, dopiero teraz spojrzałam na datę Samasia
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Ale zawsze miło popatrzeć na taki śliczny obrazek czy tylko ja się rozczulam widząc mamusie z dzidziami w chustach?

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ja też się rozczulam Mamusie - i tatusiów też

Miejscowość
    Derby, Wielka Brytania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Hej, o raju, jaki stary post Od tego czasu nie próbowałam wiązać, kupiłam kółkową Maria Ewa, może Ty wrzucisz jakieś zdjęcia?
    Nie mam chwilowo zdjęcia, bo teraz się wiążemy pod sweter i mi niewygodnie na biodrze Także doskonalimy kieszonkę. Co do tej asymetrii, z boku wygląda dokładnie jak u Samasi, czyli 'noga od pleców' idzie troche wyżej, do tego bardziej się prostuje w kolanie. Co ciekawe, jak wiązałam małą u męża, to tak się nie działo. Może po prostu nie potrafię się ogarnąć z dzidziem pod pachą.

Samasia, jak Ci się sprawdza kółkowa?

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Spróbuję jutro znowu podejść do tego kangura na biodrze (tylko że już nie pamiętam, jak to było :>). Może z większym i mniej lecącym przez ręce dzieckiem będzie łatwiej.

Kółkową bardzo sobie chwalę - używam praktycznie codziennie na łażenie po domu (szczególnie przygotowywanie jedzenia), do sklepu pod domem, do sąsiadki, na zabranie do wózka, w razie gdyby Zosia nagle się zbuntowała i zapragnęła niesienia. Nie jest taka hop siup, jak mogłoby się wydawać - trzeba najpierw uporządkować materiał w kółku, dopasować długość, czasem zmienić ramię - a potem też nie zawsze wszystko się dobrze dociągnie i np. kończymy z kółkiem trochę za nisko. Na szczęście przy takich krótkich noszeniach to nie jest jakaś tragedia. Najważniejsze, że w miarę szybko i bezstresowo można sobie uwolnić obie ręce - z dzieckiem na biodrze łatwiej mi się wszystko robi, niż jak jest na brzuchu. Nosimy z odwróconą krawędzią i mamy chustę Storchenwiege z ramieniem prostym - wcześniej kupiłam LL z zakładkowym i to zupełnie nie było to. Ktoś mówił, że zakładkowa się sprawdza, jak się nie robi odwróconej krawędzi, ale jeszcze tego nie testowałam.

Miejscowość
    Derby, Wielka Brytania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Spróbuję jutro znowu podejść do tego kangura na biodrze (tylko że już nie pamiętam, jak to było :>). Może z większym i mniej lecącym przez ręce dzieckiem będzie łatwiej.

Kółkową bardzo sobie chwalę - używam praktycznie codziennie na łażenie po domu (szczególnie przygotowywanie jedzenia), do sklepu pod domem, do sąsiadki, na zabranie do wózka, w razie gdyby Zosia nagle się zbuntowała i zapragnęła niesienia. Nie jest taka hop siup, jak mogłoby się wydawać - trzeba najpierw uporządkować materiał w kółku, dopasować długość, czasem zmienić ramię - a potem też nie zawsze wszystko się dobrze dociągnie i np. kończymy z kółkiem trochę za nisko. Na szczęście przy takich krótkich noszeniach to nie jest jakaś tragedia. Najważniejsze, że w miarę szybko i bezstresowo można sobie uwolnić obie ręce - z dzieckiem na biodrze łatwiej mi się wszystko robi, niż jak jest na brzuchu. Nosimy z odwróconą krawędzią i mamy chustę Storchenwiege z ramieniem prostym - wcześniej kupiłam LL z zakładkowym i to zupełnie nie było to. Ktoś mówił, że zakładkowa się sprawdza, jak się nie robi odwróconej krawędzi, ale jeszcze tego nie testowałam.
    Dzięki za odpowiedź. Może też o kółkowej pomyslimy, bo jakoś nie potrafię ogarnąć niezawiązanego materiału z małą na biodrze.

Chustofanka
    Miejscowość
    wschód W-wy

Domyślnie

co do ogarnięcia materiału to tu pomoże krótsza chusta, ale ja nie potrafię zawiązać kangurka na biodrze, żeby było mi wygodnie. Jakoś się wykrzywiam. W kółkowej jest ok
    Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj

Uprawnienia umieszczania postów