Samasia, potrzebuję zdjęcie z tyłu, bo nie widzę co się z tą nogą z tyłu dzieje. Być może wystarczy po prostu wyjąć nóżkę porządnie z chusty przed dociąganiem.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Hej, o raju, jaki stary postOd tego czasu nie próbowałam wiązać, kupiłam kółkową
Maria Ewa, może Ty wrzucisz jakieś zdjęcia?
![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
hi hi, dopiero teraz spojrzałam na datę Samasia![]()
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Ja też się rozczulamMamusie - i tatusiów też
![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Nie mam chwilowo zdjęcia, bo teraz się wiążemy pod sweter i mi niewygodnie na biodrzeTakże doskonalimy kieszonkę. Co do tej asymetrii, z boku wygląda dokładnie jak u Samasi, czyli 'noga od pleców' idzie troche wyżej, do tego bardziej się prostuje w kolanie. Co ciekawe, jak wiązałam małą u męża, to tak się nie działo. Może po prostu nie potrafię się ogarnąć z dzidziem pod pachą.
Samasia, jak Ci się sprawdza kółkowa?
Spróbuję jutro znowu podejść do tego kangura na biodrze (tylko że już nie pamiętam, jak to było :>). Może z większym i mniej lecącym przez ręce dzieckiem będzie łatwiej.
Kółkową bardzo sobie chwalę - używam praktycznie codziennie na łażenie po domu (szczególnie przygotowywanie jedzenia), do sklepu pod domem, do sąsiadki, na zabranie do wózka, w razie gdyby Zosia nagle się zbuntowała i zapragnęła niesienia. Nie jest taka hop siup, jak mogłoby się wydawać - trzeba najpierw uporządkować materiał w kółku, dopasować długość, czasem zmienić ramię - a potem też nie zawsze wszystko się dobrze dociągnie i np. kończymy z kółkiem trochę za nisko. Na szczęście przy takich krótkich noszeniach to nie jest jakaś tragedia. Najważniejsze, że w miarę szybko i bezstresowo można sobie uwolnić obie ręce - z dzieckiem na biodrze łatwiej mi się wszystko robi, niż jak jest na brzuchu. Nosimy z odwróconą krawędzią i mamy chustę Storchenwiege z ramieniem prostym - wcześniej kupiłam LL z zakładkowym i to zupełnie nie było to. Ktoś mówił, że zakładkowa się sprawdza, jak się nie robi odwróconej krawędzi, ale jeszcze tego nie testowałam.
Zosia 2013
Tymek 2016
co do ogarnięcia materiału to tu pomoże krótsza chusta, ale ja nie potrafię zawiązać kangurka na biodrze, żeby było mi wygodnie. Jakoś się wykrzywiam. W kółkowej jest ok
Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj