Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Kangur na biodrze - asymetria nóżek

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie Kangur na biodrze - asymetria nóżek

Hej, próbujemy się z dzidzią zawiązać w kangurka na biodrze. I wszystko fajnie, ale za każdym razem noga po stronie pleców zadziera jej się za bardzo do góry i jakoś nie mogę sobie z tym poradzić. Co robimy nie tak?

Chustonówka Awatar Maria Ewa
    Miejscowość
    Derby, Wielka Brytania

Domyślnie

Samasia, mamy ten sam problem. Dostałaś może jakąś odpowiedź?

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Samasia, potrzebuję zdjęcie z tyłu, bo nie widzę co się z tą nogą z tyłu dzieje. Być może wystarczy po prostu wyjąć nóżkę porządnie z chusty przed dociąganiem.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Hej, o raju, jaki stary post Od tego czasu nie próbowałam wiązać, kupiłam kółkową Maria Ewa, może Ty wrzucisz jakieś zdjęcia?

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

hi hi, dopiero teraz spojrzałam na datę Samasia
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Ale zawsze miło popatrzeć na taki śliczny obrazek czy tylko ja się rozczulam widząc mamusie z dzidziami w chustach?

Chustonówka Awatar Maria Ewa
    Miejscowość
    Derby, Wielka Brytania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Hej, o raju, jaki stary post Od tego czasu nie próbowałam wiązać, kupiłam kółkową Maria Ewa, może Ty wrzucisz jakieś zdjęcia?
    Nie mam chwilowo zdjęcia, bo teraz się wiążemy pod sweter i mi niewygodnie na biodrze Także doskonalimy kieszonkę. Co do tej asymetrii, z boku wygląda dokładnie jak u Samasi, czyli 'noga od pleców' idzie troche wyżej, do tego bardziej się prostuje w kolanie. Co ciekawe, jak wiązałam małą u męża, to tak się nie działo. Może po prostu nie potrafię się ogarnąć z dzidziem pod pachą.

Samasia, jak Ci się sprawdza kółkowa?

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Spróbuję jutro znowu podejść do tego kangura na biodrze (tylko że już nie pamiętam, jak to było :>). Może z większym i mniej lecącym przez ręce dzieckiem będzie łatwiej.

Kółkową bardzo sobie chwalę - używam praktycznie codziennie na łażenie po domu (szczególnie przygotowywanie jedzenia), do sklepu pod domem, do sąsiadki, na zabranie do wózka, w razie gdyby Zosia nagle się zbuntowała i zapragnęła niesienia. Nie jest taka hop siup, jak mogłoby się wydawać - trzeba najpierw uporządkować materiał w kółku, dopasować długość, czasem zmienić ramię - a potem też nie zawsze wszystko się dobrze dociągnie i np. kończymy z kółkiem trochę za nisko. Na szczęście przy takich krótkich noszeniach to nie jest jakaś tragedia. Najważniejsze, że w miarę szybko i bezstresowo można sobie uwolnić obie ręce - z dzieckiem na biodrze łatwiej mi się wszystko robi, niż jak jest na brzuchu. Nosimy z odwróconą krawędzią i mamy chustę Storchenwiege z ramieniem prostym - wcześniej kupiłam LL z zakładkowym i to zupełnie nie było to. Ktoś mówił, że zakładkowa się sprawdza, jak się nie robi odwróconej krawędzi, ale jeszcze tego nie testowałam.

Uprawnienia umieszczania postów