Rozumiem - duże metalowe kółka? Bo w tej są plastikowe, wyglądają mało solidnie. Ramię proste? A jakie może być?![]()
Rozumiem - duże metalowe kółka? Bo w tej są plastikowe, wyglądają mało solidnie. Ramię proste? A jakie może być?![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
przesuń ramię chusty ze swojej szyi na... ramię właśnieZapewniam,że w hamalu da się to zrobić, chociaż - tak jak pisałam w innym wątku - nie każdemu będzie wygodnie. Rzeczywiście zszycie sięga trochę za daleko.
Uwagę o plastikowych kółkach mogę skwitować tylko tak: aluminiowe są do kitu
To wyłącznie kwestia gustu. Ja mam dwie kółkowe (hamalu i własną produkcję z gekonów), w obu nylonowe kółka, przy czym w gekonach z wyboru, i za nic nie zamieniłabym się na aluminiowe.
no, to ja będę obserwować ten wątek (z radością i bez złośliwości).
chętnie uwierzę, że w hamalu da się zdrowo nosić![]()
Ale trzeba przyznać, że trochę człowiekowi strach, jak to się wszystko trzyma tylko na tych kółkachKakot, a używałaś aluminiowych?
Obejrzałam jeszcze więcej instrukcji noszenia kółkowych i w końcu trafiłam na coś o wieku: wszędzie doradzają, żeby poczekać aż dziecko zacznie siadać (czyli u nas jeszcze dłuuuuugo, na jesień). Pewnie zależy od tego, czy ma się wprawę w motaniu, prawda?
O ramieniu pamiętam, ale na razie kwestie swojej wygody olałam, bo próbowałam jak najlepiej usadzić i dociągnąć małą - i tak się chwilę po zrobieniu zdjęcia odwiązałyśmy.
Och, jak te chusty uzależniają! ;D
Aluminiowe kółka testowałam na spotkaniach chustowych i w jednej testowej chuście, którą miałam przez kilka dni. Są - błeee - paskudne w dotyku (tak, wiem, że to czysto osobnicze wrażenie). Zimne takie, śliskie, nieprzyjemne. FujW dodatku moje dzieciaki uwielbiają obgryzać kółka w chuście. Jakoś ten nylon w zębach mniej mnie boli, niż aluminium, w dodatku malowane. Tak, wiem, że bezpieczne barwniki, trwałe barwienie itd, itp, ale każdemu wolno mieć własne schizy, prawda?
Jeszcze o wielkości kółek: "duże" nie zawsze znaczy "dobre". Rozmiar kółek musi być dobrany do grubości materiału. Im cieńszy materiał, tym mniejsze kółka, tak w największym skrócie![]()
No nie wiem, czy będę w stanie to ocenić. Ale jeszcze poczytam przed zakupem w dziale chustowym![]()