Pokaż wyniki od 1 do 20 z 74

Wątek: Chusta kółkowa na biodrze - od kiedy?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Rozumiem - duże metalowe kółka? Bo w tej są plastikowe, wyglądają mało solidnie. Ramię proste? A jakie może być?

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Łoj, coś nie najlepiej to chyba wygląda, jakaś wygięta mi ta dzidzia się zrobiła.
    I tak, tak, wiem - ramię się wpija w szyję, ale ramię w tej chuście podobno i tak jest do kitu, bo zszyte w wąski pas.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta

Łoj, coś nie najlepiej to chyba wygląda, jakaś wygięta mi ta dzidzia się zrobiła.
    I tak, tak, wiem - ramię się wpija w szyję, ale ramię w tej chuście podobno i tak jest do kitu, bo zszyte w wąski pas.
    nieeeeeee, w ogóle rzeczywiście plastikowe kółka sa do bani, a poza tym ramie chusty powinnaś mieć tak, hhhh, nie wiem jak to opisać na swoim ramieniu a nie na szyi. zaraz poszukam jakiegos zdjęcia

o:

przykładowe zdjęcia z netu

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

przesuń ramię chusty ze swojej szyi na... ramię właśnie Zapewniam,że w hamalu da się to zrobić, chociaż - tak jak pisałam w innym wątku - nie każdemu będzie wygodnie. Rzeczywiście zszycie sięga trochę za daleko.
    Uwagę o plastikowych kółkach mogę skwitować tylko tak: aluminiowe są do kitu
    To wyłącznie kwestia gustu. Ja mam dwie kółkowe (hamalu i własną produkcję z gekonów), w obu nylonowe kółka, przy czym w gekonach z wyboru, i za nic nie zamieniłabym się na aluminiowe.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no, to ja będę obserwować ten wątek (z radością i bez złośliwości ).
    chętnie uwierzę, że w hamalu da się zdrowo nosić

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ale trzeba przyznać, że trochę człowiekowi strach, jak to się wszystko trzyma tylko na tych kółkach Kakot, a używałaś aluminiowych?
    Obejrzałam jeszcze więcej instrukcji noszenia kółkowych i w końcu trafiłam na coś o wieku: wszędzie doradzają, żeby poczekać aż dziecko zacznie siadać (czyli u nas jeszcze dłuuuuugo, na jesień). Pewnie zależy od tego, czy ma się wprawę w motaniu, prawda?
    O ramieniu pamiętam, ale na razie kwestie swojej wygody olałam, bo próbowałam jak najlepiej usadzić i dociągnąć małą - i tak się chwilę po zrobieniu zdjęcia odwiązałyśmy.

Och, jak te chusty uzależniają! ;D

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Aluminiowe kółka testowałam na spotkaniach chustowych i w jednej testowej chuście, którą miałam przez kilka dni. Są - błeee - paskudne w dotyku (tak, wiem, że to czysto osobnicze wrażenie). Zimne takie, śliskie, nieprzyjemne. Fuj W dodatku moje dzieciaki uwielbiają obgryzać kółka w chuście. Jakoś ten nylon w zębach mniej mnie boli, niż aluminium, w dodatku malowane. Tak, wiem, że bezpieczne barwniki, trwałe barwienie itd, itp, ale każdemu wolno mieć własne schizy, prawda?
    Jeszcze o wielkości kółek: "duże" nie zawsze znaczy "dobre". Rozmiar kółek musi być dobrany do grubości materiału. Im cieńszy materiał, tym mniejsze kółka, tak w największym skrócie

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

No nie wiem, czy będę w stanie to ocenić. Ale jeszcze poczytam przed zakupem w dziale chustowym

Uprawnienia umieszczania postów