Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: Prośba o pomoc w wyborze nośnej natki

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Zuz
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Miałam duuuuużo natek naprawdę i mogę polecić len, ale len lnu nie równy niestety. 8 kg to jeszcze nie kolos, poczekaj aż przekroczy 13
    Ja aktualnie mam natkowe stare motyle 20% lnu i zyrafy 30% lnu i zyrafy są nośniejsze, grubsze ciut, motyle już bardzo wynoszone więc jak flanelka.
    Jaskółki lniane są nośne, koniczyny, żyrafy, tylko niestety musisz ten len troszkę podłamać, dlatego sugeruję jednak zakup używanej jeśli delikatesika na stanie masz i jeszcze niewielką wprawę w plecakach

No cottony są miękkie i przyjemne ale niestety luba sprężynować troszkę, co kto lubi, mialam przyjemność nosić w dmuszkach Tosię ok 7-8kg i było si.

Bywają też super nośne natkowe jedwabie - np jaskółki. Są miękkie i fajnie się wiążą, ja swoje bardzo lubiłam.

Konopie bym odpusciła, na nie przyjdzie czas potem.
    Jakby co to pytaj o konkretne chusty będzie łatwiej.
    Coach dyplomowany SWPS

Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
    Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Dzięki Zuz za odpowiedź
    Ja wiem, że 8kg to nie kolos, ale ona ma 8kg i 4,5 mc...
    Mi też raczej ustępują miejsca, ale póki daję radę to chyba będę na przodzie
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Natka się znalazła sama
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Natka się znalazła sama
    Super! Co masz?

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Swet Place pomarańczowe z lnem. Czekam na listonosza Trochę za długa, ale może będę ciąć.

Chustonoszka

Domyślnie

Napisałam w innym wątku ale tu chyba bardziej będzie pasowało...Franada mam nadzieję, że się nie pogniewasza za "podpięcie" się do Twojego tematu
    Pomocy proszę, szukam chusty idealnej Mam ją dostać w prezencie i osoba, która ją finansuje upiera sią aby to była chusta nowa. Ja jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o miękkość materiału dlatego pomyślałam o bambusie ale też moja niespełna 4miesięczna córeczka waży już prawie 7kg a do tego okazjonalnie noszę 16kg 2latka, dlatego chciałam coś bardziej "nośnego" i dlatego zainteresowały mnie mieszkanki bambusa z lnem. Natknęłam się też na informacje o chustach żakardowych (noszę się od niedawna i jestem jeszcze "zielona" trochę ponoć dzięki splotowi są bardziej "nośne" a do tego miękkie od nowości no i śliczne, wpadła mi w oko" mea fuksja" nati, podoba mi się tej firmy rónież "morze z lnem". Pomocy co wybrać???

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Moze tak, niech sie doswiadczone kolezanki wypowiedza, jak to z tym lamaniem jest, bo raz slysze, ze o rany, jaka to ciezka i dluga robota, nie dla nowki, a juz konopie to no no; a gdzie indziej stoi, wypierzesz konopie ze trzy razy, przeprasujesz i lamie sie super. Ja specjalnej traumy z lamaniem nie mam, choc wiekszosc chust mam nowki, widze roznice np. w lnie z oschy "od nowosci" poprzez taki juz prany trzy razy i noszony troche, widze tez (zgaduje) ze to dopiero pewien etap procesu i ze jeszcze duzo zmieknie
    No ale moje dzieci duzo wieksze sa, to fakt. I chyba zadne delikatesy
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Uprawnienia umieszczania postów