Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: siniejące nóżki w kieszonce

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Dziewczyny, nie przesadzacie przypadkiem? Na wyjście do toalety też potrzebujecie pozwolenia?

Przecież skręcenie w tym miejscu nie wpływa ani nie zmienia wsparcia kręgosłupa w chuście czy ustawienia nóżek.

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    Dziewczyny, nie przesadzacie przypadkiem? Na wyjście do toalety też potrzebujecie pozwolenia?

Przecież skręcenie w tym miejscu nie wpływa ani nie zmienia wsparcia kręgosłupa w chuście czy ustawienia nóżek.
    Ja wlasnie podpatrzylam u Ciebie i czasem wlasnie sobie tak skrecam chuste i jest ok, po za tym jak cos nie poluzuje, to wiadomo, ze sie dociagnie/poprawi wiazanie. A u wiekszego dziecka to juz takie szczegoly to chyba nie robia jakies duzej roznicy, wazne zeby bylo wygodnie. Ja nawet ostatnio zrobilam sobie cos ala kolkowa ze zwyklego szalu i czasem w tym nosze.

OT a wiesz FatalFuchsia, ze ja nadal nie opanowalam tego plecaka, na tyle zeby z nim wyjsc do ludzi
    Ostatnio edytowane przez inka ; 15-06-2013 o 00:46

A. listopad 2012

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    Jak idę w chuście to tak. Muszę właśnie założyć wątek o tym, jak bezpiecznie korzystać z kibelka jak się ma na sobie chuściocha
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Jak idę w chuście to tak. Muszę właśnie założyć wątek o tym, jak bezpiecznie korzystać z kibelka jak się ma na sobie chuściocha
    (uważaj jak spuszczasz wodę, bo się dziecko wystraszy - tym razem serio piszę, z doświadczenia)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

uważaj gdzie masz poły chusty, co by ich w kibelku nie umoczyć

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

z doświadczenia - uważać na ogony jeśli są z tyłu bo lubią do kibelka wpadać
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Toż to ja żartuję
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość

Domyślnie

a to tak w temacie wyzej wspomnianego twista w kieszonce . Fotka z FB Oshy.

A. listopad 2012

Chustomanka Awatar Nima
    Miejscowość
    częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka Zobacz posta

a to tak w temacie wyzej wspomnianego twista w kieszonce . Fotka z FB Oshy.

Hehe, oficjalnie przestałam się bać,że robię twista od zawsze

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nima Zobacz posta
    Hehe, oficjalnie przestałam się bać,że robię twista od zawsze
    polecam ten watek, podobno ten twist nie jest wcale taki dobry. Dzis sie dowiedzialam
    http://www.chusty.info/forum/showthr...95#post2424095

A. listopad 2012

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

wracam do kwesti sinienia - ostatnio kobita mnie w sklepie dorwała, sympatyczna skądinąd wyglądała, i że mały ma sine nóżki. Odpowiedziałam jej, że niektóre dzieci tak mają, że ostatnio byłam świadkiem dyskusji na ten temat (tej tutaj ), że mam taką cerę a synek po mnie - kobita, matka przynajmniej trójki, patrzyła na mnie z miną "głupia babo, krzywdę robisz dziecku, a ja i tak wiem swoje". Generalnie nie przejmuję się co ludzie mówią, bo zazwyczaj wiem lepiej , ale zepsuła mi kobita nastrój i radość z noszenia (a niestety nie noszę za często, akurat miałam sporą przyjemność w przytulaniu zamotanego synka) na popołudnie. W ramach rozaważania co powinnam była powiedzieć przypomniało mi się, że nóżki mu sinieją jak noszę bez chusty też i że - jesli dobrze pamiętam - fizjo podczas "instruktażu pielęgnacyjnego" mówiła, żeby się tym specjalnie nie przejmować. No ale sinieją, i zimne są - ale zazwyczaj są zimne, wilgotne i zimne małe stópki.

Przejmować się czy jeszcze nie?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar Nima
    Miejscowość
    częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka Zobacz posta
    polecam ten watek, podobno ten twist nie jest wcale taki dobry. Dzis sie dowiedzialam
    http://www.chusty.info/forum/showthr...95#post2424095
    yyyy, dzięki Inka, chyba zmieniłam zdanie co do tego. :/

Uprawnienia umieszczania postów