Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: Wakacje bez wózka?

Mieszany widok

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

to nie o kilogramy chodzi, a o samodzielne siedzenie
    pewnie, wrzucić można wcześniej, tylko po co? a producenci piszą różnie

ja nie mam wkładki do Tuli, ale wg mnie i tak by się u was nie sprawdziła
    jak chcesz, to mogę pożyczyć, ponosicie starszą chociaż

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    jak chcesz, to mogę pożyczyć, ponosicie starszą chociaż

szajajaba przynajmniej mozesz sobie potestowac za piekny usmiech

manduca i Tula - byl gdzies taki watek porownawczy - glowna roznica bylo swego czasu to ze w manduce mozna pasy odpiac i zapiac je na krzyz na klatce piersiowej , albo nosic prosto na ramionach jak plecak , a w Tula pasy tylko na ramiona jak plecak.
    NIe wiem jak jest obecnie czy Tula cos zmienilo - nie sledze juz dawno nowosci

Tula jednak - moim skromnym zdaniem - ladniejsze

zobacz w dziale z recenzjami nosidla/mt
    Ostatnio edytowane przez JJ ; 07-06-2013 o 22:53

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Juz chyba dziewczyny wszystko powiedzialy! Bylismy w Izerach kilka razy (pierwszy raz corka miala 6 tyg), w lecie i w zimie. Chodzilismy tez po Beskidach. Tylko chusta. I bylo bez problemu. Z ta roznica, ze maz tez nosil. W Twoim przypadku nosidlo sprawdziloby sie super.
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Chustomanka Awatar Madisa
    Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

W Izerach są przede wszystkim okropne kamolce na szlakach, przynajmniej w okolicach Orla, na góralach idzie jechać po dobrej zaprawie, więc może i wózek z dużymi kołami i dobrą amortyzacją by dał radę, ale nie wiem po co się męczyć i zapychać bagażnik.

My byliśmy z 5 miesięczniakiem i wózkiem - nie wyjęliśmy ani razu z bagażnika, z 8 miesięczniakiem bez wózka - nie tęskniliśmy, ale znajomi nie mogli odżałować, że nie mamy, bo nam tak niewygodnie

Z praktycznych rzeczy: jeśli na łono natury się nastawiacie to bym proponowała jakiś dobry koc czy matę dla młodszej, żebyście nie musieli kombinować jak będzie chciała z chusty wyjść na dworze.

Jeszcze może się przydać umiejętność wrzucania na plecy, nawet jakiegoś takiego komisyjnego w 3 osoby, bo w górach chyba jednak bezpieczniej z przodu mieć wolne pole.

A ciekawostka o wrzucaniu na plecy, nie chodzącego to w nosidle nie umiem sama wrzucić, w chuście nie było problemu
    syn 2010, blog sporadyczny, wiara w życie pozaforumowe coraz silniejsza

Chustonoszka

Domyślnie

Nie, no na szlaki to ja nawet nie pomyślałam, by z wózkiem

Raczej myślałam o Świeradowie czy Gryfowie, moja mama też jedzie rekreacyjnie z nami, ona w góry nie, będziemy ją podrzucać w miasto gdzieś (na długie spacery już nie to zdrowie), do kawiarenki czy co, no i pewnie też jakiś dzień taki zaliczymy sami. Ale fakt, na sporadyczne potrzeby to sensowniej mieć bagażnik większy :d

No to teraz wybieranie nosidła...

Uprawnienia umieszczania postów