Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Pomóżcie!

Chustonówka

Domyślnie Pomóżcie!

Witajcie! Noszę moje kochane prawie 9kg w kieszonce, bo jakoś tak na kurtkę nosić go na plecach mi się nie uśmiecha i psychicznie tez cięzko się przełamać, bo dziwnie będzie go nie widzieć.. I jak z takim dzieckiem na plecach jechać autobusem na siedząco?? Wiem,że głupie pytanie.. Rzecz w tym,że Janusz waży 9kg, a ja ..41 (spoko, przy 151cm wzrostu, ale to i tak dużo mniej niż przed ciążą..) i zaczęły mnie boleć plecy po 2-3 godzinach w tej kieszonce. Nie wiem, czy to kwestia wzajemnego stosunku naszej wagi, czy po prostu 9kg juz się nosi na plecach i tyle? Bo dociągam raczej dobrze.
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie Re: Pomóżcie!

Nigdy nie jechałabym z dzieckiem na plecach w autobusie. Jeśłi już jechałam to dziecko zawsze z przodu i siadałam tyłem do kierunku jazdy. A ile maluch ma? Nie wiem, czemu bolą cię plecy, moze po tych 2 godzinach warto się przemotac?

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Przy wiązaniu z przodu spróbuj 2X - lepiej niż kieszonka rozkłada ciężar. 9 kilo to jeszcze nie tak dużo. Ja skończyłam na 12 przy 45 kg własnej wagi, a na forum są dziewczyny noszące dużo cięższe dzieci.

Od pewnego wieku zawsze jeździłam autobusem z Kostkiem na plecach. Z przodu w pewnym momencie zasłaniał mi już widok, poza tym na kolanach miałam jeszcze Helenkę. Siadałam normalnie na krzesełku, przy moich gabarytach mieściliśmy się spokojnie we trójkę, przy Twoich pewnie tym bardziej. Kiedy dziecko jest na plecach lepiej siadać przodem do kierunku jazdy.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Cytat Zamieszczone przez anifloda
    Siadałam normalnie na krzesełku, przy moich gabarytach mieściliśmy się spokojnie we trójkę, przy Twoich pewnie tym bardziej. Kiedy dziecko jest na plecach lepiej siadać przodem do kierunku jazdy.
    Normalnie kieszonkowa mamuśka z Ciebie!

Ja też jeździłam autobusem, ale nie zatłoczonym, z Luśką na plecach, ale już 2 lata miała.
    9kg, to jeszcze nie tak wiele na wiązanie z przodu.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Miejscowość
    Poznań

Teraz to już mniej kieszonkowa i będzie gorzej
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Jeśli jadę gdzieś autobusem to dziecko zawsze mam z przodu. Jeśli od autobusu mam daleko do przejścia to po prostu przewiązuję młodego.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

No cóż ja jeżdże czasem z młodym na plecahc autobusami i albo stoję albo na dłuższe trasy ściągam z pleców i biorę na kolana.

Plecaka (ani żadnego innego wiązania) na kurtkę nie polecam ale pod kurtkę to juz jak najbardziej . Trzeba jakąś zniszczyć tj. przeciąć tak żeby dziecko miało którędy głowę wystawić albo kupić profesjonalą kurteczkę do noszenia.
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Miejscowość
    Poznań

Plecaka (ani żadnego innego wiązania) na kurtkę nie polecam ale pod kurtkę to juz jak najbardziej . Trzeba jakąś zniszczyć tj. przeciąć tak żeby dziecko miało którędy głowę wystawić albo kupić profesjonalą kurteczkę do noszenia.
    Albo wziąć kurtkę męża Ja tylko tak nosiłam na plecach...

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Cytat Zamieszczone przez Ridibunda

Plecaka (ani żadnego innego wiązania) na kurtkę nie polecam
    A czemu?
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Mała ma 9kg i wiąze ją w 2x.Jak dla mnie jest ok
    Tylko ze jestem trochę wyższa i cięższa

Jak Polka bedzie starsza to do autobusu będe tylko wiązać na biodrze ewentualnie wrzucać do kółkowej.
    Na plecach nie miałabym odwagi,bo niestety ludzie strasznie się przepychają
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Miejscowość
    Poznań

A czemu?
    Łatwiej zawiązać gniota, dziecko się ślizga, dochodzi jego kombinezon, inaczej nóżki się układają i na ogół wisi, albo robi się rozpłaszczona żaba. Dla małego niemowlaczka niezbyt, chodzącym starszakom to już oczywiście niczym nie grozi. Mój pierwszą i pół drugiej zimy przesiedział pod kurtką, a potem już na, ale kupiłam sobie taką bez ortalionu na wierzchu, żeby mi się nie ślizgał i raczej nie nosiłam go, jak był w kombinezonie.

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Uprawnienia umieszczania postów