Ile macie pieluszek???
Ja mam 19 formowanek i 21 ręczniczków z IKEI....
Nie używam pieluch PULowych w ogóle... I tak się zastanawiam czy ta nasza ilość formowanek to dużo czy mało???
Jak u was??
Ile macie pieluszek???
Ja mam 19 formowanek i 21 ręczniczków z IKEI....
Nie używam pieluch PULowych w ogóle... I tak się zastanawiam czy ta nasza ilość formowanek to dużo czy mało???
Jak u was??
przy bliźniaczkach mam ok 10 formowanek na dzien , 6 na noc , 10 kieszonek i 4 AIO i wciążmi mało. Skąd wiem że mało? Niestety, nieraz jeszcze się nie wysłuszą, a ja nie mam czystych pieluch.
PS.: piore raz na 1,5 do 2 dni .
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
małoale ja uzależniona
![]()
lilsi no przy bliźniakach to się nie dziwię, że mało masz pieluch....
joasia no właśnie to tak jak ja.... też ciągle myślę że mało mam tych pieluch![]()
kiedyś uwielbiałam formowanki, ale zdradziłam je z muślinami imse vimse, bo szybciej schną.
a z kieszonek korzystamy tylko w nocy i na dłuższe wyjścia-zminimalizowałam stosik maksymalnie do 7 kieszonek i 4 otulaczy i stosiku muślin
ja przeszłam przez formowanki z różnymi otulaczami (pull wełna) później wełna forowanki wpinki z pieluszą wenianą, obecnie kieszonki, ale mam zamiar przejść na majty wełniane plus wkład/tetra? - ale pogoda nie zachęca![]()
joasiu a mnie właśnie zachęca, tzn jestem szczęśliwa, że jesteśmy na muślinach bo schną w miarę szybko i nie kiszą się jak formowanki czy aio
ja bez żadnych cudów po prostu składam w prostokąt i nam sprawdzają się najprostsze rozwiązania
a wpadek nie zaliczamy, no chyba, że zapomnę przebrać![]()
kiedyś korzystałam z muślinek + wełniak storcza ale teraz mam ruchliwe bardzo dziecię i używam otulaczy minkee babyetta i wełniaka loveybums i tak pieluchujemy się w ciągu dnia, a na nocki kieszonki
A czy te muśliny to są takie pieluchy jak tetrowe?
aptonia tak, tylko są gęściej tkane. Nie do zdarcia. Korzystam z muślin kupionych dla pierworodnego i nadal wyglądają. Żadnych prześwitów itp jak w zwykłej tetrze. Jedyna różnica tylko w kolorzepo tylu latach prania i suszenia słonko je zupełnie wybieliło i nie są już takie ładne, niebielone
ale ostatnio dostałam jakąś zwykłą niezwykłą, chyba nawet polską tetrę lux, podwójnie tkaną i też wygląda całkiem nieźle, ale jak się sprawdzi w czasie to nie wiem, sprawdzę na pewno![]()
mało , my mieliśmy ok 40 a potem ponad 50 kieszonek , teraz mamy kilka szt na drzemki dzienne ale trenerek samych
P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015
No to ja tez policzę,![]()
według mnie to nie da się dłużej niż 3 dni nie praćja co 2 to maks, ale nie ze względu na ilość
50 kieszonek???
Ale po co? Żeby rzadziej prac? Czy że wzgl.estetycznych, bo się podobały?
Chyba że dla 2dzieci na raz?
Ania
2008, 2011, 2013, 2018