Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Dlaczego nadal w chuście, a nie w nosidle?

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Dlaczego nadal w chuście, a nie w nosidle?

Szybkie pytanie do mam noszących w chustach swoje już od dawna siadające dzieci: z jakich powodów nadal korzystacie z chust, a nie przerzucacie się w pełni na nosidło?
    Mama dwóch córek: 2008, 2012

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

łatwiej mi małą w chustę wrzucić niż w nosidło(dopiero niedawno udało mi się samej zamontować małą na plecach) i jeśli noszę na plecach to jest mi też wygodniej (jakoś nie umiem sobie pasa biodrowego ułożyć )
    za to nie-mąż nosi w ergo

Chusteryczka

Domyślnie

zajmuje mniej miejsca w torebce, zwłaszcza takie 3 metry szmaty

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

imho - chustę się szybciej wiąże, zajmuje mniej miejsca, jest lepiej dopasowana do dziecka, no i mogę w niej nieść i z przodu i z boku i na plecach i pobujać pod stołem...

Edit - nosidła miewałam różne, zawsze chusta wygrywała koniec końców - bardziej uniwersalna jednak i tyle. Dla mnie i dla dzieci - jakoś żadne nosideł z szafy nie wyciągało - a chusty i owszem
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

my przerzucamy się na nosidło w takim przypadku

bo się szybciej zapina, bo mi jest wygodniej, bo łatwiej mogę wyjąć i włożyć dziecko, które chce sobie pochodzić
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

noszę głównie w chustach choc mam na stanie prwie 2 latka. Zarównom ja i syn wolimy chysty niz nosidła, zapewne ze względów emocjonalnych. Nosidła tolerujemy ale chusty kochamy wielką miłością
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

.... bo mam nietypową budowę. Jestem w ramionach zbyt wąska (mam też długie ręce i nogi- coś jak nastolatka ) i nosidło Tuli mnie piło pod pachami, albo spadło z ramion.

Bo ZAWSZE (wiele lat wcześniej nim zaszłam w ciążę) chciałam nosić w chuście.

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

A Mei Tai też się liczy? Bo nosidła nie miałam i raczej nie będzie mi dane wypróbować, ale chustę od MT wolę między innymi dlatego, że się spokojnie w torbie zmieści (zwłaszcza krótka), że jest bardziej uniwersalna, bo i jako kocyk i huśtawka i hamak służy czasem na placu zabaw. I lepiej się czuję jak dziecko mam bardziej materiałem otulone.
    Poza tym chusty po prostu mi się bardziej podobają i lubię te zwisające ogony

Uniwersalny rozmiar jest też dużym plusem
    2009 2012

Chustonoszka Awatar os_girl
    Miejscowość
    p-ce//wwa ursynow

Domyślnie

Przyzwyczajenie chyba. Przymierzaliśmy się do nosidła i mei taia, ale jakoś tak ciężko nam idzie. Wrzucenie małego na plecy w chuście zajmuje moment, tak samo zamotanie kangura jak chce się poprzytulać. Kółkowa na szybkie akcje jeszcze szybciej. I oczywiście miejsca mniej zajmuje.
    Ale myślę, że nosidło będzie powracać...
    Waw 15.06.2012
    –------------------------
    In complete darkness we are all the same, it is only our knowledge and wisdom that separates us, don't let your eyes deceive you

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

jak wy te chusty motacie, że wam to mniej czasu zajmuje... zazdroszczę, mi dociąganie za 3 razy tyle co zarzucenie tuli, a jeszcze te ogony po ziemi się walające... kocham szmaty, ale ostatnio jednak wygrywa nosidło.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chusteryczka Awatar witbor
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Bo dziecko w chuście mogę na plecach umieścić wyżej niż w nosidle,a mnie tak wygodniej i mam wrażenie - dziecku też.
    Wanda, mama Zofii, Malwiny, Mai, Franka, Antka, Marysi i Józefka oraz Anieli (6tc) i Szymona (17tc)

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

noszę tylko w chuście, bo w nosidle starszy płakał i marudził (on z tych dzieci, które lubią skrępowane ręce - w nosidle miał za dużo miejsca dla rąk i nie podobało mu się). Mieliśmy pięknego nubika i po 2 czy 3 motaniach musiał iść na stragan , a my jedziemy już tylko na chustach

a przy okazji, jak dziewczyny piszą - chusta bardziej praktyczna - przykryć można w razie czego, jako kocyk posłuży, w czasie karmienia zasłoni...
    Ostatnio edytowane przez Karusek ; 31-05-2013 o 22:45 Powód: emotka mi się wstawiła w złym miejscu
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    jak wy te chusty motacie, że wam to mniej czasu zajmuje...
    Często. Po prostu W zeszły czwartek motałam małą przed mszą i dwa razy podczas mszy (zgłodniało mi dziecko). Ale, żeby nie było. W MT też noszę. Tylko z nimi taki problem, że muszą mieć rozmiar dopasowany do dziecka. Dziecko wyrasta i w pewnym momencie jest za duże, żeby miało ręce schowane i za małe, żeby miało ręce na wierzchu. Robi się niewygodnie.

Uprawnienia umieszczania postów