Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Czy jest jakieś wiązanie mei tai żeby nie uciskało brzucha?

hanciaa
    Guest

Domyślnie Czy jest jakieś wiązanie mei tai żeby nie uciskało brzucha?

Dziewczyny, zamówiłam sobie u Gosi mei tai co by mi się łatwiej małą nad morzem nosiło, ale okazało się że znowu będę mamą szukałam na forum i na youtube ale nie mogę tego znaleść. Znacie jakieś wiązanie, które nie będzie uciskać brzucha? Czy w ogóle da się jakoś te pasy poprowadzić nie przez brzuch czy zostaje chusta i wykończenie tybetańskie (przy którym ciężko mi się oddycha) O wózku nie mam co marzyć bo mała podwija nogi i krzyczy "neee, neee".

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

W wiązaniu nie pomogę, sama dopiero zakupiłam pierwszego mei taia,ale tak pomyślałam,czy na pewno to dobre rozwiązanie,byś nosiła w ciąży?
    Chodzi mi po prostu o to,że jest to jednak dźwiganie,które w ciąży wskazane nie jest. Może lepiej spytaj najpierw lekarza? Albo małą ponosi tata?

Przepraszam za OT,ale sama przez dźwiganie prawdopodobnie (bo do końca nigdy nie wiadomo) miałam odczepianie się kosmówki, i jestem przewrażliwiona na tym punkcie
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustonoszka Awatar A.J.
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ooo ale sprytne zaraz z ciekawości wypróbuje
    Andrzej 04.06.2012
    Łukasz 06.04.2015
    Mój blog

hanciaa
    Guest

Domyślnie

Bardzo dziękuję za linka! Mam nadzieję, że uda mi się choć trochę ponosić małą w nowym MT

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanciaa Zobacz posta
    czy zostaje chusta i wykończenie tybetańskie (przy którym ciężko mi się oddycha)
    Polecam chustę i wykończenie estońskie
    Igor 27.09.2009
    Eryk 17.03.2012
    Adam 24.04.2015
    Nika 02.02.2018
    Kuba 31.12.2019
    Kaja 21.09.2021

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

albo onbuhimo
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    albo onbuhimo

No właśnie

Ja w ciąży pokochałam się z onbu by marta-la.

ALe zdarzało mi się nosić w nosidle albo w plecaku prostym i zapinałam/wiązałam pod brzuchem. Ot tak
    Ale mnie wszelakie wiązanie na klatce piersiowej dusi więc odpadają wszelakie tybetany i inne takie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Ja w ciąży zawiazalam pasy do wiązania w talii w MT w dwie pętle i stworzylam sobie onbuhimo bez problemu. Wystarczy dobrze zawiązać, najlepiej w węzeł płaski (trudno trochę jak sie macha tylko jednym końcem, ale wykonane ) i gotowe Cała trzecia ciążę tak nosilam, choć pod koniec to juz cieżko było i wolałam kółkowa na biodrze jesli na krótko.
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

hanciaa
    Guest

Domyślnie

soh nie bardzo rozumiem Twoją instrukcję masz jakieś foto z tym wiązaniem? Chętnie wypróbuję.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Nie wiedziałam, że mam aż tyle opcji. To forum to kopalnia pomysłów!

hanciaa
    Guest

Domyślnie

soh chyba załapałam z dolnych pasów zrobiłaś pentle. Górne pasy przez pentle jak w onbu. Tylko co z reszta materiału z dolnego pasa. Do góry? Do tyłu? Według uznania? Jak możesz daj foto

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Foto nie mam, ale u mnie pasy chyba są krótkie (MT robiłam sama "na oko"), i niewiele zostało po zawiązania. po prostu pozwoliłem im wisieć. Postaram sie popstrykac coś, tylko muszę zawiązać pętlę znów I wyprawic młodzież do przedszkola...
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Uprawnienia umieszczania postów