podoba mi się
wydaje mi się, że na wpadnięcie pupy pomoże "podwinięcie miednicy" Maluszka. na samym początku, jeszcze przed wywinięciem "motylków".
pamiętaj, żeby zawsze zamykać węzeł![]()
podoba mi się
wydaje mi się, że na wpadnięcie pupy pomoże "podwinięcie miednicy" Maluszka. na samym początku, jeszcze przed wywinięciem "motylków".
pamiętaj, żeby zawsze zamykać węzeł![]()
dzieki, tak sie zastanawialam jak zrobic lepsza dupowpadke![]()
co to znaczy 'zamykac' wezel? Bo ja zawsze robie plaski, tu tez taki jest.
i jeszcze jedno pytanie - co mozna zrobic z nadmiarem materialu po zawiazaniu? Bo w tej chwili mam tylko dlugie szmaty 4.6m i zawsze mi zostaja poly do ziemi.
Ostatnio edytowane przez RoxieSTB ; 27-05-2013 o 13:34 Powód: literowka
aaaaaaaa! bo on się przekręcił! to wszystko jasne.
ja nadmiar sprzedałam
serio. nie używam od bardzo dawna chust dłuższych niż 4.2 głównie 3,6-4,0. konto sobie to chwali
kangur ma słaba prasę (czego nie mogę zrozumieć jako osoba, którą kieszonka umęczyła okrutnie, a kangur zachwycił), więc baaardzo się cieszę jak widzę, że ktoś się za niego bierze. zwłaszcza, jeśli robi to z TAKIM efektem![]()
No wlasnie ten efektsuper jest mi. jakbys moje pierwsze kangury zobaczyla.... zalamka
![]()
dzieki dziewczyny za komplementy. Ale ile ja sie filmikow naogladalam, instrukcji obejrzalam zeby ugryzc tego kangura to nie macie pojecia.
Przygode z chustowaniem zaczelam od kieszonki w sumie nie z wlasnej wolibo jak jeszcze bylam w ciazy, bedac w Polsce bylam na jednym spotkaniu kk. I tam wtedy dokladnie pokazywali i uczyli kieszonke. Wiec juz ja 'pociagnelam' Jesli trafilabym na kangura w kk jego bym szlofowala.
A ze kieszonka juz mi dosc dobrze wychodzi, ponadto robi sie u nas coraz cieplej przyszla pora na cos bardziej przewiewnego.
A te dodatkowe metry chyba rzeczywiscie sprzedam, zwlaszcza ze po kangurku biore sie za plecak a na to tez nie potrzeba dlugiej chusty.
Szkoda ze nie umiem sama szyc, zrobilabym sobie torbe do kompletu do chusty
a przy okazji mam pytanko o rece w chuscie. wiem ze jesli dziecko jeszcze nie siedzi rece powinny byc w chuscie. a co z dlonmi? Bo mojemu czesto palce wystaja z chusty - to tez jest zle?
A ja Ci powiem przekornie - nie tnij, jeśli masz zamiar mieć więcej niż jedną chustę to miej jedną długą i jedną krótszą - nie wiem jak inne forumki, ale mojemu dziecku kangur szybko przeszedł, od trzech miesięcy noszę tylko na plecach i czasami w kółkowej z przodu i boku.
Ze standardowej 4.6 zawiążesz 1001 różnych plecaków, również prosty. Zawsze prościej owinąć się drugi raz w pasie niż dosztukować![]()
Zdolna jesteś!
Wiąż póki mały spokojny. My się poddaliśmy na początku, a teraz się nie da zamotać jej w to to.
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
kolejna proba kangurka. tym razem zawiazalam malego troche nizej, kolanka ma tuz pod moimi piersiami. Przepraszam za jakosc zdjec, mam nadzieje ze cos widac.
![]()