Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Pamiętacie te czasy?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez v Zobacz posta
    tak, pamietam, jak bylo tylko popolini
    to byl czerwiec 2006 i po podliczeniach wstepnych porzucilismy ten pomysl
    Też pamiętam Poppolini, ale z 2005 roku Wtedy w sierpniu urodził się mój synek, więc zwracałam uwagę na takie nowinki... W gazetkach typu "Dziecko" pojawiały się pierwsze wzmianki o pieluchach innych niż pampersy...
    Na poppolini się nie zdecydowałam, bo koleżanka, która urodziła 3 dni po mnie, testowała je i twierdziła, że są ogromne, a pupa dziecka nie mieści się w ubranka... Nie miały dobrych recenzji...
    W szał kolorowego pieluchowania wpadłam za to przy córeczce! Też kibicowałam Yetcie i tysiuli - to były nasze ulubione "marki"
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

i o mother easy zapomnialam!
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ja zaczynałam z córcią w 2009r. mniej więcej wtedy jakoś tak na moich oczach wszystko zaczęło się rozkręcać.
    Ale wybór nie był duży i zwłaszcza dla nietypowych dzieci jak moja córcia - maleńka i mega wrażliwa- niewiele było, a jak było to poza moim zasięgiem finansowym. Dlatego pieluchowanie było pól pampersowe, może nawet całkiem bym zrezygnowała, gdyby ktoś nie sprzedał mi wełniaka IV za 10zł tylko dlatego, że był trochę zafarbowany na różowo! Nie wiem, czy ten ktoś tu jeszcze jest ale jestem tej osobie baaaardzo wdzięczna
    jak byłam w ciąży to była pieluszkarnia i popolinii. W pieluszkarni kupiłam pierwszy zestaw startowy, który był oczywiście drogi i mnie zawiódł... ale część jednak służy do dziś. Z polskich to była Yetta, ale ja nie mogłam się rozeznać w jej sklepie, na ekodzieciaku drogie francuskie misie- kupiłam używaną bambuskę i się zachwyciłam... ,potem weszło ekobaby, little miracles (juz chyba nie ma), jeszcze parę i pamiętam że polubiłam krainę pieluszek- kupowałam tam, jakoś tak tanio i przyjaźnie mi się wydało.

Może przez pamięć tych dawnych czasów teraz nie mogę się nacieszyć różnorodnością dostępnych pieluszek! Mam sporo za dużo i jeszcze pewnie dokupię, żeby się nacieszyć, bo to chyba raczej już ostatni dzieć.
    Ostatnio edytowane przez wiki100 ; 27-05-2013 o 11:51
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez v Zobacz posta
    tak, pamietam, jak bylo tylko popolini
    to byl czerwiec 2006 i po podliczeniach wstepnych porzucilismy ten pomysl
    Ja się mogę podpisać. W czerwcu 2006 urodziła się moja córcia i w maju byliśmy na pikninku "Rodzić po ludzku" no i tam była mowa o wielo. Jak usłyszałam cenę to niestety... zrezygnowaliśmy. Niestety nie stać nas było

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siencja Zobacz posta
    Ja się mogę podpisać. W czerwcu 2006 urodziła się moja córcia i w maju byliśmy na pikninku "Rodzić po ludzku" no i tam była mowa o wielo. Jak usłyszałam cenę to niestety... zrezygnowaliśmy. Niestety nie stać nas było
    własnie Wam powiem,ze występ Yetty w tv był bardzo fajny,ale....za bardzo straszy cena mówiac ile kasy trzeba na poczatek
    przeciez mozna powiedziec ze mozna kupic otulacz i tetre i kilka kieszonek i z czasem sobie dokupywac, a nie od razu 20 kieszonek i wydac 1000zł- kazdego by to odstraszyło.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    własnie Wam powiem,ze występ Yetty w tv był bardzo fajny,ale....za bardzo straszy cena mówiac ile kasy trzeba na poczatek
    przeciez mozna powiedziec ze mozna kupic otulacz i tetre i kilka kieszonek i z czasem sobie dokupywac, a nie od razu 20 kieszonek i wydac 1000zł- kazdego by to odstraszyło.
    Można, tym bardziej, że jak ktoś całkiem zielony w tym temacie to na coś takiego może nie wpaść. A my byliśmy biedne młode małżeństwo i jak usłyszałam o jakichś 2000 zł to się zawinęliśmy.

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Fajnie się czyta takie wspomnienia,nie wiedziałam,że w Polsce wielopieluchowanie istnieje od tylu lat,ja dopiero o wielorazówkach dowiedziałam jak byłam w ciąży,wcześniej wielorazówki kojarzyły mi się wyłącznie z tetrą.Ceny jakie podają położne itp poważnie odstraszają,znajomi też patrzą na mnie jak na Wariatkę gdy wydaję na używaną pieluszkę 50zł,a przecież są jeszcze taniutkie chinki Powinni zrobić program o wielo na każdą kieszeń

Uprawnienia umieszczania postów