Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Jak utrzymać dziecko na nocniku?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Jak Asia miała rok, to nie mieliśmy nawet jeszcze nocnika Pojawił sie jak skończyła chyba półtora. No ale ja nie z frakcji EC, raczej wbiłam sobie do głowy że dziecko jak dojrzeje to się samo odpieluchuje, no i tak sie stało, choć troche czekaliśmy (no i oswajalismy, tłumaczylismy, ale lajtowo, żadnych wielkich akcji nie było). Adaś na nocniku siadł kilka razy, teraz ma fazę że nie chce i się nawet chyba boi, więc temat odłożony. Jakoś totalnie nie przemawia do mnie zabawianie dziecka na nocniku...
    Choć jasne że byłoby może łatwiej szybciej wyjść z pieluch.
    Także bardzo na spokojnie, a jak nic nie działa to ja bym jednak odpuściła na jakiś czas.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Domyślnie

IMO nic na siłę. Jak protestuje, odpuścić aż przestanie protestować. W końcu przestanie. Moja córka bardzo łatwo i szybko zaakceptowała nocnik, zabawialiśmy ją książeczkami. Myślałam że to zawsze tak łatwo idzie. Z błędu wyprowadził mnie synek, który łaskawie zaakceptował nocnik dopiero po drugich urodzinach. Ponieważ żadne perswazje nie skutkowały, odpuściliśmy mu. Kilka tygodniu po zaakceptowaniu nocnika odpieluchował się.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Uprawnienia umieszczania postów