Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Odchylanie główki

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja bym też górną krawędź chusty wiązała nieco wyżej, tak do ucha. No i rzeczywiście kolanka za nisko. Ja też w sumie cały czas się uczę i moja kieszonka też jest niedoskonała, więc niech się wypowiedzą mądrzejsze
    A odginanie głowy w ogóle warto skonsultować...

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

warto pokazać dziecko fizjoterapeucie.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Mhm, czyli to niekoniecznie kwestia źle dociągniętej chusty. To jednak dalej będę podtrzymywać główkę ręką + jeszcze sprawdzę, jak to w kangurku wygląda. I zapiszemy się do lekarza, zobaczymy, co powie. Dzięki za porady

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Może to jednak wina kiepskiej kieszonki, bo w kangurku, zdaje się, problem znika:

Będę eksperymentować

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Niestety w kangurku tak samo jak w kieszonce za słabo wpadnięta pupa i za proste plecy, Z tego co widzę masz kolizję kolan dziecka i swojego biustu i przez to kolana są za nisko. A to odchylanie się to może być odruch TOB, który powinien się już powoli wygaszać: http://www.terapia-ndt.waw.pl/odruchy.php
    Ostatnio edytowane przez JoShiMa ; 24-05-2013 o 10:12

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Bardzo ciekawa strona. Może jakieś zajęcia korekcyjne trzeba będzie znaleźć.

Głupie pytanie: O co chodzi z tą "wpadniętą" pupą? Staram się robić tak, żeby kolanka były wyżej, ale efekty są żadne, a plecy praktycznie zawsze takie proste. Materiał spod pupy mi zwykle wyjeżdża prawie cały przy dociąganiu :/ Zaczynam się znowu bać motania, chyba więcej krzywdy z tego będzie niż pożytku :/

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Bardzo ciekawa strona. Może jakieś zajęcia korekcyjne trzeba będzie znaleźć.

Głupie pytanie: O co chodzi z tą "wpadniętą" pupą? Staram się robić tak, żeby kolanka były wyżej, ale efekty są żadne, a plecy praktycznie zawsze takie proste. Materiał spod pupy mi zwykle wyjeżdża prawie cały przy dociąganiu :/ Zaczynam się znowu bać motania, chyba więcej krzywdy z tego będzie niż pożytku :/
    Samasia z sygnaturki widze, ze mieszkasz w Warszawie, moze umow sie na konsultacje?Klub Kangura albo z pomocna chustomama.Po poczatki nie sa latwe, ale jak dalas rade zawiazac kangurka to beda z was ludzie

A. listopad 2012

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Głupie pytanie: O co chodzi z tą "wpadniętą" pupą? Staram się robić tak, żeby kolanka były wyżej, ale efekty są żadne
    Bo, jak już napisałam, kolana nie podejdą wyżej, bo zatrzymują się na Twoim biuście. Dolna krawędź chusty musi przebiegać pod kolankami i znajdowac się nie pod pupą tylko między Tobą a brzuszkiem dziecka. Miednice dziecka trzeba podwinąć. Wtedy materiał nie będzie Ci wyjeżdżał.

Zaczynam się znowu bać motania, chyba więcej krzywdy z tego będzie niż pożytku :/
    Bez przesady... Kilkoma niedoskonałymi wiązaniami krzywdy dziecku nie zrobisz. Ćwicz, ćwicz, ćwicz. Jak widzisz, że Ci nie za bardzo wyszło to długo dziecka nie trzymaj. Następnym razem będzie lepiej.

Uprawnienia umieszczania postów