Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Odchylanie główki

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie Odchylanie główki

Przepraszam, że znowu zawracam głowę Wiążę już dwumiesięczną Zosię w kieszonkę, staram się mocno dociągać chustę przy karku, ale mała straszliwie wygina głowę do tyłu. Nie wiem, czy to przez złe dociągnięcie, czy po prostu taka jest ciekawska i koniecznie chce przyjrzeć się dokładnie sufitowi. W efekcie denerwuję się i ciągle przytrzymuję jej główkę ręką, więc nic innego nie mogę robić :/ Czy takie odchylanie się jest bezpieczne? :/
    https://plus.google.com/photos/10680...40914190016390

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Zdjęcie mi się nie chce załadować
    Ale:
    Nie takie odchylanie główki nie jest bezpieczne. Lecz dzieci tak robią Często zdaża się to przed samym zaśnięciem w chuście. Spróbuj może dociągać nie tylko sam materiał pod karczkiem, ale mocniej cały pas w okolicach między karczkiem, a kręgołsupem piersiowym.
    Starsze dzieci - 4,5miesiąc robią tak, kiedy chcą nam powiedzięc - Mamo noś mnie na plecach, bo ja za mało widzę.
    edit:
    Widzę fotę
    Dzięcię nie ma nic pod pupą, pupa nie wpadnięta, pod karczkiem też źle dociągnięte. Niby dobrze, ale coś nie do końca jest z tą kieszonką
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustofanka Awatar moire
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

A ona się wygina tak tylko w chuście? Czy jak ją nosisz na rękach to też?

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Na rękach też dość chętnie się tak wygina, jakby chciała koniecznie oglądać sufit, ale w chuście ma większe pole manewru.

Chustofanka Awatar moire
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

No to może nie jest to tylko kwestia wiązania w chuście...
    Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale skonsultuj to może z lekarzem. Mój maluch tez się tak odchylał i okazało sie, że miał wzmożone napięcie mięśniowe. Nie mówię, że to musi być to, ale poobserwuj małą - im wcześniej się zrobi coś z czymś takim, tym lepiej (przynajmniej takie jest moje zdanie)

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja bym też górną krawędź chusty wiązała nieco wyżej, tak do ucha. No i rzeczywiście kolanka za nisko. Ja też w sumie cały czas się uczę i moja kieszonka też jest niedoskonała, więc niech się wypowiedzą mądrzejsze
    A odginanie głowy w ogóle warto skonsultować...

Uprawnienia umieszczania postów