Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: Gdzie wózkiem nie wjedziesz,tam z chustą wejdziesz :)

Mieszany widok

Domyślnie

Wy się burzycie???
    Cieszyć się chustomamy!
    Polityka naszego kraju jest prochustowa!
    brawa wielkie dla tych wszystkich projektantów, wymyślających te utrudnienia
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gdzie-idziesz Zobacz posta
    brawa wielkie dla tych wszystkich projektantów, wymyślających te utrudnienia
    Tak! Brawa.

Ja chustę szczególnie doceniam kiedy czekam na autobus a przyjeżdża mi taki stary wycieczkowy z drzwiami z tyłu i z przodu, ze schodkami i wąskim przejściem między siedzeniami. Coś takiego:

http://www.nowymig.cba.pl/mig/2/m2.htm

Ani wsiadanie nie jest możliwe ani jazda bo nie ma tam gdzie wózka postawić. Ja dla starszego kupiłam wózek parasolkę i musiałam kiedyś takim jechać. Szybkie wyciąganie dziecka, składanie wózka, wnoszenie dziecka i wózka osbno I jeszcze się cieszyłam, że mi się w ogóle udało. A teraz... to mi wszystko jedno co przyjedzie
    Dodam jeszcze, że jazda autobusem z dzieckiem, które jeszcze jest za małe do spacerówki też jest uciążliwa. Trzeba być z kimś albo prosić ciągle kogoś o pomoc. Bo chyba lekkich gondoli nie ma.

Ale ogólnie chusta mi bardzo ułatwia życie. Nawet jeśli gdzieś się da z wózkiem wjechać to z chustą i tak wygodniej.
    2009 2012

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Mnie zaszokowały te sklepy z wywieszkami zakaz wstępu z wózkiem
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustomanka Awatar Tasia
    Miejscowość
    KR - NH

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reginleif Zobacz posta
    Dorzuce do zestawu kupiec Krakusa
    na kopiec Wandy też nie da rady

dorzucam od siebie sklep Avita u mnie na osiedlu - stopień i kombinacja drzwi otwierających się w dziwnej konfiguracji

tramwaje - te starsze składy, dostać się da, ale wysiadka z wózkiem to istna ekwilibrystyka ... i chętnych do pomocy tyyyle, że hoho

i podjazdy różne, niby mają ułatwić życie a i tak wolę wózek pod pachę wziąć, bo jakoś takie nie wymiarowe są, nie wspominając o kącie nachylenia
    Heniu sierpień`20

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

podjazdy dla mnie i tak są bez sensu bo mam przednie kółka mniejsze i mi i tak wpadają w środek, więc jak mam gdzieś wjechac to skaczę z radości ;/ no ale to juz powiedzmy moja wina

do wodospadu w Zawoi bez chusty tez bysmy sie nie wybrali tak ze 3 lata
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

u nas biblioteka na pietrze jest. a chodzimy conajmniej raz w miesiacu. bankomat przy banku dnb nord- duzo, duzo schodow, podjazd jest, ale stromy i sliski, nie da rady wtachac wozka.
    w lesie nie da sie bawic w chowanego ze starsza corka
    na placu zabaw, calym wysypanym piaskiem, gdy niemowlak maly,a nie spi - nie da sie hustac starszej.
    gdy bylismy w opolu np.: sklep cepelii po schodach, w srodku ciasno. pierogarnia, ciasno w srodku. mala spala mi w MT, a ja spokojnie zjadlam pierozki
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Uprawnienia umieszczania postów