Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: AZS, kremy a chlonnosc pieluch

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie AZS, kremy a chlonnosc pieluch

wiem, ze byl juz temat o AZS i wielorazowkach, ale ja pytanie bardziej techniczne o pranie mam.

Franek ma dosc ciezki AZS, w tej chwili musi byc smarowany minimum cztery razy dziennie kremem na bazie parafiny. mydla nam tez nie wolno uzywac w zadnej postaci - do mycia ma inny rodzaj kremu, tez z plynna parafina plus Oilatum do wody. zabkowac chwilowo chyba przestaje i chcialabym wrocic do wielorazowek. jednorazowki, nawet nasze kukurydziane eko obcieraja mu dol plecow, latwiej sie odparza, wiec tym bardziej chce wracac do starych, dawnych pieluch. ale sie zastanawiam, czy te wszystkie kremy i olejki do kapieli nie spowoduja, ze pieluchy nie beda mniej chlonne (uzywamy tylko kieszonek, glownie PD, BG, Wonderoos'ow). namaczac je za kazdym razem w plynie do naczyn? a moze jest cos do prania pieluch, co je odtlusci? pralabym pieluchy raczej bez ubranek, zeby dodatkowo nie natluszczac wody resztkami kremu z ubran. ma ktos jakies doswiadczenie z kremami i pieluchami?
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie Re: AZS, kremy a chlonnosc pieluch

A może wypróbuj papierki. Powinny odizolować krem od pieluchy. Po użyciu papierek wyrzucasz i problem z praniem w ludwiku odpada.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie Re: AZS, kremy a chlonnosc pieluch

ha, na to w sumie nie wpadlam a papierki leza i czekaja...

natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów