Hej, czy z dzieckiem w chuście można przez dłuższy czas siedzieć, np. przed komputerem? Kiedy np. nie chce się dać odłożyć do łóżeczka, w chuście smacznie śpi, a ja muszę pracować?
Hej, czy z dzieckiem w chuście można przez dłuższy czas siedzieć, np. przed komputerem? Kiedy np. nie chce się dać odłożyć do łóżeczka, w chuście smacznie śpi, a ja muszę pracować?
oczywiscie, ze mozna
ale zazwyczaj to tobie po dluzszym czasie bedzie niewygodniea przynajmniej mi bylo, ale ja z tycch co to sie garbia
Wojtuś 5.12.2011
Teoretycznie można, ale dziecko moze nie wyrazić zgody
Moje dziecko tak bardzo potrzebowało ruchu będąc w chuście, że do dziś pozostał mi odruch bujania się, gdy stoję na czerwonym świetle. Budziła się, gdy pozostawałam w bezruchu![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Hehe, ja też się już zaczynam tak bujać, a wychodziłam zaledwie kilka razy. Najgorsze, że zawsze zaczyna mi płakać akurat jak stoję w kolejce do kasy w sklepieI wszyscy patrzą na mnie, jakbym robiła dziecku krzywdę.
Zobaczymy, może uda się choć trochę posiedzieć, jak już uśnie. Szkoda, że już jest chyba za duża na kołyskę (7 tygodni), bo mam wrażenie, że na siedząco mogłoby być tak wygodniej.
Jak moja była mała (tak między jej 2-6 miesiącem) zaliczała w chuście codziennie dwie drzemki po 2 godziny. Jak już zasnęła, to mogłam spokojnie usiąść i sobie przy kompie siedzieć. Czasem jak się zaczynała wybudzać, to wstawałam, chodziłam chwilkę i znowu przed kompa. Bardzo miło ten czas wspominam. Nosiłam w kieszonce, w niczym mi ten "garb" z przodu nie przeszkadzał.
Potwierdzam ze da sie siedziec z kieszonka. Jedynie jak usiade na kanapie i zjade do pozycji pollezacej to mam wrazenie ze nozki dziecku uciskam. Wtedy luzuje chuste, uwalniam nozki i maluch spi sobie smacznie na moim brzuchu. Jak zasnie wystarczajaco mocno to jest nawet szansa na odlozenie do lozeczka![]()
Moje dziecko niestety nie znosi, jak siadam z nim zamotanym w chuście. Od razu wierzga i kwęka. Jedyne miejsce, w którym siedzenie mu nie przeszkadza to tramwaj, ale to tez dopiero od jakiegoś czasu![]()
Moje chłopaki:
Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)