Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Chusta lniana na lato?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie Chusta lniana na lato?

witam Was wszystkich
    zatanawiam sie nad letnia chusta, i zdrowy, polski rozsadek podpowiada, ze len jest idealny na upaly... ale czy to prawda?
    Szczegolnie ze jestem, hm.. srednio zaawansowana w motaniu, moze doradzicie czy len dobrze sie dociaga (bo ten sam rozsadek podpowiada, ze nie )?
    A moze len z bawelna?
    dziekuje za rady i pozdrawiam

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Wszystko zalezy od chusty sa lny grube i cienkie, mieszanki grube i cienkie, bawelna cienka
    Mam jedna bawelenke co ciensza od mojej mieszanki len/bawelna i wlasnie typowo wakacyjna jest

Chustonówka

Domyślnie

a jak z latwoscia wiazania? jest duzo trudniej niz przy bawelnie? ja biedna i nowa jestem, co prawda zime dzielnie przemaszerowalysmy w chuscie, ale teraz martwie sie ze mloda sie przegrzewa, wiec szukam lzejszego rozwiazania

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Jak dla mnie to nie, ze dwa trzy prania i wiazac, albo innymi sposobami lamac, mysle, ze spoko. Mnie sie tez wydaje, ze jak jakas chuste bardzo czlowiek polubi, to nosi z przyjemnoscia tak czy siak
    No ale to moze herezje glosze, niech ktos sie wypowie na temat

edit: ale wez pod uwage, ze ja nosze 17 kilowca w bawelnie tez, a wedlug wielu osob, tego sie nie da zrobic, tzn. ze dla starszego musowo mieszanki

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Uprawnienia umieszczania postów