Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: Jaka tetra dla maluszka? (niebielona, eco...?)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eM. Zobacz posta
    Odświeżam bo potrzebuję pomocy.
    Czy tetra bambusowa Kikko kolorowa nadaję się do pieluchowania? Chciałam zakupić białą, ale tam gdzie chce zrobić zakupy nie ma białej, a nie chce kupować po jednej rzeczy w różnych sklepach.
    I jeszcze o tetrę bawełnianą Kikko pytanko. Czy jest duża różnica pomiędzy bawełnianą lux a tą lux eco, chodzi o chłonność i ogólnie w użytkowaniu?
    zwykle Kikko: gramatura 120gr/m2, Kikko organic 173gr/m2, Kikko Lux 140gr/m2 - pranie na 95C.
    Kikko bambusowe 183gr/m2 ale pranie na 40C

Domyślnie

Eco jest bardziej miękka i chłonniejsza, choć dość długo te chłonność łapie. Nie zauważyłam, by się mechaciła, a ta zwykła owszem. Za to jest bardziej puchata i niekoniecznie nada się dla noworodka.

Miałam ciemne myjki bambu z kikko, których używałam jako boosterów i nie zauważylam, by kolor w czymś przeszkadzał. Nie farbowały, ale kupiłam używki.

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marta_B Zobacz posta
    zwykle Kikko: gramatura 120gr/m2, Kikko organic 173gr/m2, Kikko Lux 140gr/m2 - pranie na 95C.
    Kikko bambusowe 183gr/m2 ale pranie na 40C
    A które to te 120 gr? Ogólnie kojarzę lux i bambusowe z tych co napisałaś A które na początek pieluchowania byś polecała?

sowa_przemądrzała, dzięki za wyjaśnienie. Trochę mi rozjaśniłaś to
    A jaką tetrę dla noworodka byś poleciła?
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Domyślnie

Dla noworodka nie sprawdziła mi się żadna tetra (a próbowałam na dwójce dzieciaków). Za to przy drugim zostałam ogromną fanką prefoldów i snappi.

Kikko bambu pranie w 60 st spokojnie przeżyją, tylko mogą ucierpieć estetycznie (skurczyć się, sfilcować), ale w przypadku pieluchy traktowanej jako wkład nie ma to większego znaczenia.
    Ostatnio edytowane przez sowa_przemądrzała ; 10-01-2017 o 10:57

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Dzięki dziewczyny.

akonate, właśnie o tym zestawie myślałam, te po trzy pakowane. W takim razie zakupię na próbę.

Prefoldy chce zakupić, Kikko. Jest w ogóle jakaś różnica pomiędzy Kikko a Ecopi?
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Chusteryczka Awatar plejady
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

my uwielbiamy tetrę bambu jako wkłady, jest porównywalnie chłonna co puppi 5w, mamy rózne kolory, nic nie farbuje
    dla noworodka jak juz to polecam tetre 40x40
    Amelka lipiec`12 Zuzia sierpień`15 Alicja marzec`18
    fb Naturalnie dla dziecka: https://www.facebook.com/pages/Natur...11082035818542

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eM. Zobacz posta
    A które to te 120 gr? Ogólnie kojarzę lux i bambusowe z tych co napisałaś A które na początek pieluchowania byś polecała?

sowa_przemądrzała, dzięki za wyjaśnienie. Trochę mi rozjaśniłaś to
    A jaką tetrę dla noworodka byś poleciła?
    To jest Kikko Classic - nie wiem czy w PL sa dostepne. Takie w bialym opakowaniu z niebieskim napisem - najtansze.
    Tez nie polecam tetry dla noworodka, prefoldy moim zdaniem o niebo lepsze i latwiejsze w obsludze

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów