Hej Dziewczyny! Jako przyszła mama zainteresowana pieluchowaniem wielorazowym mam jeszcze wiele niejasności. Proszę Was o poradę!
Chcę postawić na otulacze wełniane + tetrę.
I tu mam kłopot.
Z tego, co się zorientowałam, nie polecacie takiej zwykłej sklepowej tetry białej.
W takim razie czym ją zastąpić?
1. Czy polecana w wielu wątkach tetra bambusowa nie będzie za gruba dla maleństwa?
2. Czy tetra niebielona chlorem, a tlenem, byłaby ok?
(znalazłam taką tu: http://www.organicalulu.pl/pieluszki...-70x80cm-.html)
3. Widziałam coś jeszcze takiego na allegro jak tetra Lux (grubsza). Ale pewnie też zawiera chlor... (?)
4. Czy np. niebielona tetra kikko lux eco - o taka: http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Pielu...ko-10-szt./369) byłaby ok?
Będę wdzięczna za wszelką poradę... Dzięki!

Jaka tetra dla maluszka? (niebielona, eco...?)
 Jaka tetra dla maluszka? (niebielona, eco...?)

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem

). Pieluszki zrobiły się nieco sztywne po 4-5 miesiącach. Tak ogólnie to myślę, że dobrze, że zdecydowałaś się na takie właśnie pieluszkowanie bo tetra jak dla mnie to najlepszy wybór dla leżącego dziecka. Dobry patent to polarowe wkładki sucha pielucha, kup koniecznie(!) kupa z nich schodzi błyskawicznie.
). Pieluszki zrobiły się nieco sztywne po 4-5 miesiącach. Tak ogólnie to myślę, że dobrze, że zdecydowałaś się na takie właśnie pieluszkowanie bo tetra jak dla mnie to najlepszy wybór dla leżącego dziecka. Dobry patent to polarowe wkładki sucha pielucha, kup koniecznie(!) kupa z nich schodzi błyskawicznie.

Ksawery 07.08.2010
 Ksawery 07.08.2010  Sara 28.04.2012
 Sara 28.04.2012 

Zamieszczone przez martekle
 Zamieszczone przez martekle

Myślałam żeby nauczyć się robić origami, ale nie wiem na ile mi to wyjdzie :/ O kieszonkach na razie nie myślałam bo mała jeszcze w brzuszku siedzi i wyczytałam, ze dla takich maluszków to najlepiej małe otulacze+tetra lub formowanki więc się na tym skupiłam..rozumiem, że jak Kikko się skurczą to już się raczej nie da ze snappi używać?? Tylko jako składane w prostokąt wkłady, tak? Ale chłonności nie straciły? Bo to chyba najważniejsze..
 Myślałam żeby nauczyć się robić origami, ale nie wiem na ile mi to wyjdzie :/ O kieszonkach na razie nie myślałam bo mała jeszcze w brzuszku siedzi i wyczytałam, ze dla takich maluszków to najlepiej małe otulacze+tetra lub formowanki więc się na tym skupiłam..rozumiem, że jak Kikko się skurczą to już się raczej nie da ze snappi używać?? Tylko jako składane w prostokąt wkłady, tak? Ale chłonności nie straciły? Bo to chyba najważniejsze.. 

A które na początek pieluchowania byś polecała?
 A które na początek pieluchowania byś polecała?