Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Czy dzieci też Wam wiecznie śpią w chustach?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    Kolejne pytanie mi się nasunęło - jak w temacie. Bo u nas jest tak, że jak tylko Huberta wsadzamy w chustę, to zasypia. Też tak macie? Bo na razie nosiliśmy go tak po 2h, więc nie wiem co by było gdyby siedział w chuście dłużej, ale boję się czy by się tak nie wyspał, że potem w nocy by nie chciał spać...
    Przeszło Stety albo niestety. Najpierw spała od razu w chuście - bezproblemowy etap. Potem się zaczęła rozglądać, ale wtedy z nią usiąść nie można w chuście było, bo płakała i jednocześnie ze snu w chuście też się budziła z płaczem - trudny etap. Teraz się rozgląda, potrafii w autobusie gapić się na ludzi, jak potrzebuje to śpi - czasem odpada niepostrzeżenie, czasem musi pojęczeć - super etap. Nie wiem, co będzie dalej
    Ale jak jest śpiąca, a trudno jej usnąć (hałas, zmęczenie etc.) to chusta jest najlepszym usypiaczem zawsze.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustonoszka Awatar os_girl
    Miejscowość
    p-ce//wwa ursynow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Przeszło Stety albo niestety. Najpierw spała od razu w chuście - bezproblemowy etap. Potem się zaczęła rozglądać, ale wtedy z nią usiąść nie można w chuście było, bo płakała i jednocześnie ze snu w chuście też się budziła z płaczem - trudny etap. Teraz się rozgląda, potrafii w autobusie gapić się na ludzi, jak potrzebuje to śpi - czasem odpada niepostrzeżenie, czasem musi pojęczeć - super etap. Nie wiem, co będzie dalej
    Ale jak jest śpiąca, a trudno jej usnąć (hałas, zmęczenie etc.) to chusta jest najlepszym usypiaczem zawsze.
    u mnie podobne tylko że młody już ma 11 miesięcy
    Najpierw spał jak za dotknięciem magicznej różdżki, potem budził się jak ja stawłam (nie tolerował bezruchu), teraz głownie "paczy".
    A jak chcę uśpić marudę to myk do plecaka i pokrzątać sie trochę po domu wystarczy. Jak dobrze zaśnie to laduje w łóżku.
    Waw 15.06.2012
    –------------------------
    In complete darkness we are all the same, it is only our knowledge and wisdom that separates us, don't let your eyes deceive you

Chustonoszka Awatar kasz
    Miejscowość
    Warszawa Wola Bemowo

Domyślnie

jak byla mlodsza to chusta nas ratowala podczas drzemek teraz coraz rzadziej sie nosimy i spi tylko jak jest zmeczona
    Wero i Miki (10.09.2015)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Z czasem spał coraz mniej , teraz śpi tylko jak gdzieś jesteśmy poza domem i jest dłuższe noszenie. Np ostatnio w Juraparku w Bałtowie.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustomanka Awatar maldita
    Miejscowość
    Wro

Domyślnie

U nas chusta + kojący kłos Michaela Buble jest gwarancją zaśniecia już przy drugiej piosence. Ewentualnie skwierczenie czegoś na patelni też dobrze działa

Chustomanka Awatar lula_p

Domyślnie

Moje młode w ogóle bardzo słabo sypia w dzień, ale do niedawna przynajmniej w chuście od razu zasypiał, teraz nawet w chuście nie sypia.

Chustonówka

Domyślnie

u mnie chusta (poki co) dziala - na 4,5 miesiecznego malucha - w ciagu dnia jak inne sposoby usypiania zawioda, to zostaje chusta - traktuje ja jako "ostatnia deska ratunku". najgorsze tylko, ze jak juz zasnie w chuscie to potem nie moge go wyjac, bo sie od razu budzi, wiec jestem tak uwiazana przez cale jego spanie (ale z dwojga zlego wole to, bo mam wtedy tzw swiety spokoj i gwarantowana cisza

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Mój dwumiesięczniak też prawieod razu zasypia w chuście.
    Wystarczy wyjść na dwór i od razu odpływa
    Za to w domu woli zwiedzać
    A nosimy się dopiero trzeci dzień i już rewlacja

Uprawnienia umieszczania postów