Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Czy dzieci też Wam wiecznie śpią w chustach?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie Czy dzieci też Wam wiecznie śpią w chustach?

Kolejne pytanie mi się nasunęło - jak w temacie. Bo u nas jest tak, że jak tylko Huberta wsadzamy w chustę, to zasypia. Też tak macie? Bo na razie nosiliśmy go tak po 2h, więc nie wiem co by było gdyby siedział w chuście dłużej, ale boję się czy by się tak nie wyspał, że potem w nocy by nie chciał spać...

Chustomanka Awatar BeataZ
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Miałam tak. Nie przeszkadzało w nocnym spaniu.

Teraz ze względu na wagę dziecięcia ograniczyłam noszenie, ale z chustą się nie rozstaję nigdy bo wiem, że w chuście zawsze zaśnie.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z tego co pamiętam w chuście młoda zasypiała momentalnie ale nie dała się odłożyć. Budziła się przy każdej próbie rozwiązania chusty
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Tylko jak jest pora drzemki, choć im starszy tym rzadziej

Chustonoszka Awatar .FK.
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

A moi dwaj synowie nie śpią w chuście, ale oni też w wózku nie sypiali tylko zaraz na ręce chcieli. Więc w chuście najpierw się rozglądają na prawo-lewo i usypiają dopiero jak się zmęczą W związku z tym rozglądaniem noszę teraz rylko w kółkowej lub plecaku, bo jak młody chuścioch jest przodem to mało widzi i sie wierci strasznie
    Ewka, mama Jacka (02.06.2011) Tomka (08.01.2013) i Marcina (07.07.2014)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

mój syn spał w dzień tylko w chuście- po 3-4 godziny, zasypiał zanim zdążyłam dociągnąć chuste, gdzie indziej nie umiał. I tak było przynajmniej przez ok. pół roku, potem bardziej zainteresował się otoczeniem
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    Kolejne pytanie mi się nasunęło - jak w temacie. Bo u nas jest tak, że jak tylko Huberta wsadzamy w chustę, to zasypia. Też tak macie? Bo na razie nosiliśmy go tak po 2h, więc nie wiem co by było gdyby siedział w chuście dłużej, ale boję się czy by się tak nie wyspał, że potem w nocy by nie chciał spać...
    Przeszło Stety albo niestety. Najpierw spała od razu w chuście - bezproblemowy etap. Potem się zaczęła rozglądać, ale wtedy z nią usiąść nie można w chuście było, bo płakała i jednocześnie ze snu w chuście też się budziła z płaczem - trudny etap. Teraz się rozgląda, potrafii w autobusie gapić się na ludzi, jak potrzebuje to śpi - czasem odpada niepostrzeżenie, czasem musi pojęczeć - super etap. Nie wiem, co będzie dalej
    Ale jak jest śpiąca, a trudno jej usnąć (hałas, zmęczenie etc.) to chusta jest najlepszym usypiaczem zawsze.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustonoszka Awatar os_girl
    Miejscowość
    p-ce//wwa ursynow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Przeszło Stety albo niestety. Najpierw spała od razu w chuście - bezproblemowy etap. Potem się zaczęła rozglądać, ale wtedy z nią usiąść nie można w chuście było, bo płakała i jednocześnie ze snu w chuście też się budziła z płaczem - trudny etap. Teraz się rozgląda, potrafii w autobusie gapić się na ludzi, jak potrzebuje to śpi - czasem odpada niepostrzeżenie, czasem musi pojęczeć - super etap. Nie wiem, co będzie dalej
    Ale jak jest śpiąca, a trudno jej usnąć (hałas, zmęczenie etc.) to chusta jest najlepszym usypiaczem zawsze.
    u mnie podobne tylko że młody już ma 11 miesięcy
    Najpierw spał jak za dotknięciem magicznej różdżki, potem budził się jak ja stawłam (nie tolerował bezruchu), teraz głownie "paczy".
    A jak chcę uśpić marudę to myk do plecaka i pokrzątać sie trochę po domu wystarczy. Jak dobrze zaśnie to laduje w łóżku.
    Waw 15.06.2012
    –------------------------
    In complete darkness we are all the same, it is only our knowledge and wisdom that separates us, don't let your eyes deceive you

Chustonoszka Awatar kasz
    Miejscowość
    Warszawa Wola Bemowo

Domyślnie

jak byla mlodsza to chusta nas ratowala podczas drzemek teraz coraz rzadziej sie nosimy i spi tylko jak jest zmeczona
    Wero i Miki (10.09.2015)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Z czasem spał coraz mniej , teraz śpi tylko jak gdzieś jesteśmy poza domem i jest dłuższe noszenie. Np ostatnio w Juraparku w Bałtowie.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustomanka Awatar maldita
    Miejscowość
    Wro

Domyślnie

U nas chusta + kojący kłos Michaela Buble jest gwarancją zaśniecia już przy drugiej piosence. Ewentualnie skwierczenie czegoś na patelni też dobrze działa

Chustomanka Awatar lula_p

Domyślnie

Moje młode w ogóle bardzo słabo sypia w dzień, ale do niedawna przynajmniej w chuście od razu zasypiał, teraz nawet w chuście nie sypia.

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Prawie 2 miesiące później trochę się zmieniło... Hubert ma już 7 miesięcy i w nosidle (przerzuciliśmy się na nosidło) śpi tylko wtedy gdy jest "jego pora", a gdy jest wypoczęty, to z zaciekawieniem ogląda wszystko dookoła. A nawet doszło do tego, że kiedy go montuję na plecach, to ma takiego banana na buźce, że aż się chce go nosić cały dzień!

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

wyglada na to, ze im starsze, ty, mniej spi. Moje wylacznie jak sa zmeczone. Albo spiace Albo jedno i drugie
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Uprawnienia umieszczania postów