Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zapytanie o chusty elastyczne

Domyślnie Zapytanie o chusty elastyczne

Zakupiłam chustę elastyczną firmy Pentelka.
    Mam pytanie ile godzin dziennie mogę w niej nosić dziecko,noworodka 3 miesiące,teraz noszę go w kieszonce a co potem?i ile taka chusta będzie mi służyć?starczy na długo?

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gapciocha Zobacz posta
    Zakupiłam chustę elastyczną firmy Pentelka.
    Mam pytanie ile godzin dziennie mogę w niej nosić dziecko,noworodka 3 miesiące,teraz noszę go w kieszonce a co potem?i ile taka chusta będzie mi służyć?starczy na długo?
    Gapiocha na forum
    ile mozesz nosic dziecko - ciezko mi na to pytanie odpowiedziec pewnie tyle ile lubicie
    elastyczne mniej wiecej sluza do momentu az widzisz ze dziecko jest zaciezkie, chusta sie zabardzo naciaga srednio chyba jest to granica kiedy dziecko osiaga wage 8kg
    ja osobiscie bym juz sie rozgladala za chusta tkana - na bazarku mozna kupic naprawde tanio uzywane chusty
    a rozgladalabym sie bo uwazam ze Twoje dziecko jest juz wystarczajaco duze i poradzisz sobie z chusta tkana
    oraz zblizaja sie wakacje , byc moze upaly - chusta elastyczna na lato - uff mysle ze bedzie Wam zagoraco
    z elastyka nosisz wiecej warstw chusty na sobie niz z tkanej chusty
    a gdzie mieszkasz? rozgladnij sie w dziale Pomocne Chustomamy
    pewnie sa jakies spotkania u Ciebie w okolicy albo mamy chetne by pokazac tkane chusty itd

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Pentelka jest bardzo rozciągliwa, nie trzyma jak należy. Porozglądaj się już za tkaną, to będziesz mogła nosić ciągle nawet
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

w słabej jakości elastyku (a Pentelka taka właśnie jest) dobrze byłoby nosić jak najmniej się da

poszukaj tkanej!

Chustomanka Awatar Nadarienne
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja zaczynałam właśnie od noszenia 3-miesięczniaka w elastycznej Pentelce, bardzo ciężko było mi równo ułożyć dziecko, naciągała się i zawsze lekko przekrzywiała (a moja starsza dosyć lekka była jak na swój wiek) - jakkolwiek nie miałam wtedy porównania z czymkolwiek innym, więc nosiłam i to parę miesięcy. Także żebyś się nie zraziła, lepiej posłuchać doświadczonych i rozejrzeć się za czymś lepszym jakościowo (jak Ci już zależy na tym elastyku), jeśli chcesz taniej, to warto popatrzeć na używane. Tkaną oswajam dopiero teraz, przy drugim dzieciu, i też polecam (Pentelki po starszej nawet nie wyjęłam z szafy).
    Ostatnio edytowane przez Nadarienne ; 03-05-2013 o 13:34
    Maria 17.01.2010, Aleksandra 4.01.2013

Uprawnienia umieszczania postów