Zakupiłam chustę elastyczną firmy Pentelka.
Mam pytanie ile godzin dziennie mogę w niej nosić dziecko,noworodka 3 miesiące,teraz noszę go w kieszonce a co potem?i ile taka chusta będzie mi służyć?starczy na długo?
Zakupiłam chustę elastyczną firmy Pentelka.
Mam pytanie ile godzin dziennie mogę w niej nosić dziecko,noworodka 3 miesiące,teraz noszę go w kieszonce a co potem?i ile taka chusta będzie mi służyć?starczy na długo?
Gapiochana forum
ile mozesz nosic dziecko - ciezko mi na to pytanie odpowiedziecpewnie tyle ile lubicie
elastyczne mniej wiecej sluza do momentu az widzisz ze dziecko jest zaciezkie, chusta sie zabardzo naciagasrednio chyba jest to granica kiedy dziecko osiaga wage 8kg
ja osobiscie bym juz sie rozgladala za chusta tkana - na bazarku mozna kupic naprawde tanio uzywane chusty
a rozgladalabym sie bo uwazam ze Twoje dziecko jest juz wystarczajaco duze i poradzisz sobie z chusta tkana
oraz zblizaja sie wakacje , byc moze upaly - chusta elastyczna na lato - uff mysle ze bedzie Wam zagoraco
z elastyka nosisz wiecej warstw chusty na sobie niz z tkanej chusty
a gdzie mieszkasz? rozgladnij sie w dziale Pomocne Chustomamy
pewnie sa jakies spotkania u Ciebie w okolicy albo mamy chetne by pokazac tkane chusty itd
w słabej jakości elastyku (a Pentelka taka właśnie jest) dobrze byłoby nosić jak najmniej się da
poszukaj tkanej!
Ja zaczynałam właśnie od noszenia 3-miesięczniaka w elastycznej Pentelce, bardzo ciężko było mi równo ułożyć dziecko, naciągała się i zawsze lekko przekrzywiała (a moja starsza dosyć lekka była jak na swój wiek) - jakkolwiek nie miałam wtedy porównania z czymkolwiek innym, więc nosiłam i to parę miesięcy. Także żebyś się nie zraziła, lepiej posłuchać doświadczonych i rozejrzeć się za czymś lepszym jakościowo (jak Ci już zależy na tym elastyku), jeśli chcesz taniej, to warto popatrzeć na używane. Tkaną oswajam dopiero teraz, przy drugim dzieciu, i też polecam (Pentelki po starszej nawet nie wyjęłam z szafy).
Ostatnio edytowane przez Nadarienne ; 03-05-2013 o 13:34
Maria 17.01.2010, Aleksandra 4.01.2013