Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Półroczniaka wysadzanie - otoczenia dziwowanie

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie Re: Półroczniaka wysadzanie - otoczenia dziwowanie

wszystko zależy od rodzica (no, od dziecka też, ale najpierw jest decyzja rodzica)- forumowa dominik_a odpieluchowała synka w wieku 20-21mcy w środku mroźnej zimy a był wcześniej tylko na jednorazówkach. byłyśmy w styczniu razem na spacerze przy -10 i iwo był bez pieluchy

a u nas mimo wysadzania od 4 mca nie zanosi się na porzucenie pieluchy za miesiąc czy dwa.
    dziwili się wszyscy, ale że to nie było jedyne dziwactwo to mnie już nie ruszały komentarze i nie próbowałam tłumaczyć, bo i po co.

jak śpiewał młynarski - róbmy swoje ...
    każdy po swojemu

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Rozumie, nie rozumie przyczyny i skutku... małe to ma dla mnie znaczenie., Chodzi o to, że skoro wiem kiedy młody robi kupę albo, że po spaniu lub zdjęciu z pleców chce siku to nie będę go trzymać w pieluszce tylko dam możliwość komfortowego załatwienia sprawy. Nawet jeśli z zwykłego przyzywczajenia do "miejsca defekacji" w wieku 8-9 miesięcy robił kupę w pieluchę z nocnikiem w łapie bo mama nie rozebrała w porę

Wysadzam go odkąd skończył miesiąc (nocnik dostał też na 6m-cy), pieluch używamy (głownie materiałowych) i to dużo (3-5 dziennie) bo "panicz" ma wrażliwą pupę i mokrego nie lubi.
    Drze się niemiłosiernie nawet w sikniętym pampku (nie płacze tylko się drze, choc jak się wchłonie to awanturować się przestaje). Pewnie po mnie tak ma bo ja odczuwam duży dyskomfort nosząc podpaski, wkładki higieniczne, wkładki laktacyje - więc staram się młodemu, tak jak i sobie, przyjemności tego typu ograniczać.

Najradośniej jest maluchom kiedy mają całkiem sucho!
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Ja wysadzam Jacusia od urodzenia. Jeszcze w ciąży trafiłam na informacje o EC i byłam na warszatach Ani. Generalnie milczę na ten temat. Robię swoje. Jak jest zainteresowanie to opowiadam, ale nie ruszam tematu sama. Jedna koleżanka zaczęła po tym co zobaczyła u Jacusia wysadzać sporo starszą córkę (w zasadzie to już pod trening nocnikowy podpada), inna pożyczyła ode mnie książkę Kingi Cherek i po tygodniu już mi sms'owała o kolejnych sukcesach.
    Jacuś na razie kupkę, siku i mokrą pieluchę anonsuje jako "e-e" (dźwięk, którego ja używałam przy kupce). Dziś wieszam pranie i słyszę jego "e-e", więc idę w kierunku nocnika żeby go wysadzić, a on w drugą do innego nocnika. Patrzę a on prawie się oblał siuśkami starszaka. Nie zauważyłam kiedy Julek skorzystał z nocnika, a Jacuś mi o tym powiedział
    Poza tym podchodzę do tematu na luzaka. Jak jestem zmęczona to bez wyrzutów zakładam pampka i daję sobie ok 3 godzin luzu. No ale jak widzę, że to się szykuje kupa to sto razy wolę wysadzić niż myć taką ufyfłaną pupę.
    Z reguły nie wysadzam też w miejscach publicznych. Dla mnie to jednak zbyt skomplikowane. Chyba, że infrastruktura jest super: czysty i ciepły pokój z akcesoriami do przewijania.
    I już się cieszę (mam nadzieję, że nie przedwcześnie), że łatwiej mi pójdzie odpieluchowanie niż przy Julku. Co prawda wysadzany był (na poranną kupkę zwłaszcza) jak jeszcze nie skończył roku i kupkę bardzo szybko zapowiadał, ale z sikaniem bawiliśmy się dłuuugooo i jeszcze do końca to nie funkcjonuje. Wczoraj na przykład zsikał mi się na kolanach podczas czytania
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów