Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: nigdy nie miałam żadnej kieszonki. Jest jeszcze ktoś taki? (no dobra, mam kilka;-) post 32)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez indianka Zobacz posta
    Ja też tak mam. Pierwszą pieluchą jaką zakupiłam za poradą sprzedawczyni to była Charlie Banana. Za każdym razem przeciek siuśków i często zaczerwieniona pupa. Potem leżały w kącie. Potem się okazało, że nie potrafiłam noworodkowi wcisnąć gumek w pachwiny. Coś mnie przymroczyło i kupiłam jeszcze jedną... Leżały tyle w szafie, że już chciałam sprzedać, albo schować głęboko dla kolejnego dziecka. Niedawno zrobiłam kolejne podejście. Teraz kiedy młody ledwo się mieści zaczyna dawać radę, ale bez szału i więcej nie kupię. Też się dziwię jak widzę stos kieszonek i nic poza tym. A - i mój mąż jak zobaczył tą pierwszą i przeczytał składy, zapytał tylko w czym to jest lepsze od pampersa, skoro same sztuczności. No i musiałam dziergać wełniaki i szyć formowanki w ciąży i dobrze.
    U nas podstawa to formowanka i wełniak. Tylko na wyjścia kiedy zapinam pasy w wózku albo foteliku przemaka wełna... więc szukam rozwiązań, zależne są jednak od pory roku. Zimą pampki... teraz myślę o wszyciu PULa na kilka formowanek.
    no nareszcie bratnia dusza
    Z tym że ja nie szyję- tylko płacę, więc nawet oszczędność jest dyskusyjna
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiki100 Zobacz posta
    no nareszcie bratnia dusza
    Z tym że ja nie szyję- tylko płacę, więc nawet oszczędność jest dyskusyjna
    Oj, no trochę nas jednak jest, na szczęście

Chustofanka

Domyślnie

my uzywamy tylko kieszonek, próbowalismy wszystkiego, ale kieszonki są dla nas najlepsze

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

No jednak się złamałam Mamy kieszonkę ecobubs (taką z wełną od wierzchu) - używamy, bardzo ładnie pasuje i nawet ten mikropolarek już nie przeszkadza synkowi, w końcu to już duży chłop Przyda się bo teraz na wyjściu ciężko zmienić pieluszkę, więc będzie na dłuszcze wyjścia.
    No lepiej późno niż wcale MOże jeszcze spróbuję jakiś kieszonek, bo chyba zbliża się koniec tej przygody w ogóle.
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Oo, i ja jestem antykieszonkowa! Miałam kilka na noc, ale ostatecznie i tak kończyło się na wełnie, ew. AIO, albo SIO
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustomanka Awatar Kinyya

Domyślnie

A ja nigdy nie miałam AIO ani SIO... :/ Każdy lubi co innego, każdego na początku też co innego przekonało.

Ja na początku chciałam tylko kieszonki, bo tanio (chinki), potem dokupiłam jeszcze kilka muślin, formowanek nocnych i tetry dużo i... najłatwiej mi jednak z kieszonkami A że nie jest tak mokro od pupy jak w formowance to nawet na noc rzadko kiedy co innego. Mąż to już w ogóle nigdy nie założył nic innego

Uprawnienia umieszczania postów