Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: co zakładać na spacery dla roczniaka?

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar indianka

Domyślnie

Podepnę się pod temat.
    U nas nie jest problemem obfitość.
    W domu na formowankach i wełniakach, ale jak jest w wózku to od nacisku pasów wełniaki przemakają, więc całkiem odpadają. Jak było zimno to jednorazówki zakładałam
    Teraz jak jest cieplej, to wiadomo, można w plenerze przewinąć (byle nie za często ) i jak coś trochę zwilgotnieje to nie ma tragedii. Mam opory przed otulaczami PUL na spacery, no bo w upały się w tym może ugotować. Myślę, żeby naszyć panele PULowe na formowanki. Jak myslićie, zda to egzamin? Czy lepiej nie szaleć i we FLIPy pakować? Czy panel PUL, na to wełniak i potem spodenki? Chyba trochę za dużo tego?
    Dodam, że długie spacery urządzamy - piaskownica, zakupy... ale raczej nie robi kupy poza domem. Musi być też w miarę wąsko, bo ma szpotawe kolana i zaraz ortopeda i tak pewnie karze go odpieluchować.
    Jestem mamą od 6.01.12r.

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez indianka Zobacz posta
    W domu na formowankach i wełniakach, ale jak jest w wózku to od nacisku pasów wełniaki przemakają, więc całkiem odpadają.

A to tak z innej beczki, nie ma za mocno pasów zaciśniętych, skoro się w pieluszkę wrzynają? Gdybym to ja miała tak w tym wózku siedzieć, to masakra...

W temacie- mi ze spokojem wystarcza kieszonka, ale z grubą tetrą (chyba bambusową) w środku złożoną na kilka warstw. Lub z dwoma wkładami z mikrofibry w środku.
    Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Domyślnie

No w foteliku musi być ciasno. A w wózku trochę zawsze zjeżdża jak się wierci, no i też coś musi trzymać, żeby nie wyleciał, więc za luźno nie może być. Tak myślę.
    Przy wełniakach wystarczy docisnąć, żeby zaczął przesiąkać.
    Mi kieszonki się nie sprawdziły, a jak zapakuję do ChB tyle, to nóg nie wyprostuje to moje dziecię.
    Jestem mamą od 6.01.12r.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja bym założyła bambusową formowankę i Flipa albo inny otulacz pulowy, nie zrobi dużej pupy jak wełna ( lubię wełnę ale po domu) i w spodnie się zmieści

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

mamru
    Guest

Domyślnie

a ile wkładów do tej ChB wkładasz?
    My na spacer, zazwyczaj kilkugodzinny, zakładamy kieszonkę + 2 wkładki z mikrofibry i tyle. Druga na wszelki wypadek w torebce.

Chustonówka

Domyślnie

ja 2 nosiłem

Chustonoszka Awatar .FK.
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Wełniak ecodidi faktycznie drogi, ale otulaczy pulowych trzeba mieć więcej bo starczają na kilka wymian wkładów i później trzeba przeprać. Ja wełniaki mam dwa, jeden na dzień drugi na noc, wietrzę tylko, piorę raz w miesiącu, od początku użytkowania (3 miesiące) nie lanolinowałm, bo nie ma potrzeby. Po nocce pielucha jest mokra i dalej nic nie przecieka, więc mniemam, że duże ilości też przyjmie
    Ewka, mama Jacka (02.06.2011) Tomka (08.01.2013) i Marcina (07.07.2014)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Ja bym założyła bambusową formowankę i Flipa albo inny otulacz pulowy, nie zrobi dużej pupy jak wełna ( lubię wełnę ale po domu) i w spodnie się zmieści
    u mnie niestety flip +bambus to już za mało. Na razie to nie wiem co mam wymysleć żeby wielorazówki utrzymać dalej bo niania narzeka, że bardzo przeciekają ,więc kiedy córka jest z nią to ma pampersa, a kiedy ze mną to wielorazówki. Szkoda mi, że tak wyszło. Planuję kupić ten cudowny wełniaczek ecodidi i córkę będę trzymała już tylko w wełnie i formowankach. A te śliczne kieszonki i otulacze pulowe zostaną dla następnego dzidziusia...

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

U nas wełniany otulacz Ecodidi plus potrójny wkład bambusowy też Ecodidi super się spisują na spacerach, czy to w wózku, czy w chuście. Z tym, że wkład składam podwójnie z przodu, gdzie facet najwięcej sika.
    Drugi zestaw nie do przesikania to kieszonka Małe me/Milovia z ich wkładem z mikrofibry. Jedyne kieszonki które nigdy nam nie przemokły, nawet podczas 3 godzinnych spacerów.
    Trzeci - to SIO Close Parent, ale tylko do wózka, bo w chuście boję się, że rzepy podrażnią brzuszek. Też nigdy młody nie przesikał.

Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Wełna odpada na spacery.
    Ostatnio właśnie FLIP wrócił do łask... zobaczymy czy nie będzie się zaparzać.
    Jestem mamą od 6.01.12r.

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annmay Zobacz posta
    U nas wełniany otulacz Ecodidi plus potrójny wkład bambusowy też Ecodidi super się spisują na spacerach, czy to w wózku, czy w chuście. Z tym, że wkład składam podwójnie z przodu, gdzie facet najwięcej sika.
    Drugi zestaw nie do przesikania to kieszonka Małe me/Milovia z ich wkładem z mikrofibry. Jedyne kieszonki które nigdy nam nie przemokły, nawet podczas 3 godzinnych spacerów.
    Trzeci - to SIO Close Parent, ale tylko do wózka, bo w chuście boję się, że rzepy podrażnią brzuszek. Też nigdy młody nie przesikał.
    annmay, mam pytanie odnośnie Twojego drugiego zestawu. Dajesz do środka tylko jeden wkład i on daje radę? Jaki rozmiar?

Uprawnienia umieszczania postów