babycamel też mnie przeraziło jak sobie wyobraziłam takie wystrzyżone kamelątko doczytałam o procesie produkcji i trochę mi ulżyło.. krzywdy im żadnej nie robią

Ceny są powalające, i oczywiście ja z tych co lubią jakość za rozsądną cenę, ale ta egipska bawełna jest droższa niż zwykła..ilość nitek przypadający an jeden cal przędzy egipskiej jest znacznie wiekszy niż ten krótkowłóknistej...jej logo zostało również zastrzeżone (a to już podnosi cenę, podobnie jak woolmark itp..)..pytanie czy mają prawdziwą bawełne egipską i jak to sprawdzić

Ta bawełna egipska naprawdę mnie zaciekawiła:

• Their long length (about twice the size of other cotton fibers) allows them to be spun into very fine yarns. These yarns are soft and lustrous yet are very strong and durable.

• Another property of Egyptian cotton that makes it high quality is its ability to absorb liquid. This ability allows it soak in dies that give the final product very vibrant color that lasts longer than some other cotton products. This makes for very absorbent products like bath towels and bathrobes which are also very soft.

Z jednej strony jestem w stanie uzbierać, zredukować, zrobić 6w1 z innych chust, dla jednego, super mocnego, wytrzymałego, świetnego gatunkowo materiału..z drugiej strony jaką mam pewność, że kupuje dobry produkt a nie marketingowego kota w worku? Może napisać o jakąś forumową testową sztukę???