Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Chcę skompletować mini stosik- pomóżcie! :-)

Chustonówka Awatar słowianka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Chcę skompletować mini stosik- pomóżcie! :-)

Posiadam BB Slen, ale zastanawiam się czy nie będzie zbyt gruba na lato...proszę o opinie.
    Abstrahując od odpowiedzi na powyższe chce zaopatrzyć się w jeszcze dwie chusty- jakąś wiązankę na upały (bo zakładam, że będzie się dało wygrzać tyłeczek w najbliższe lato porządnie ) oraz jakąś kółkową w celu noszenia starszego dziecia na bioderku .
    Zakochałam się w jednej kółkowej ale jak to z nimi jest? Jakaś ograniczona ilość wyszła czy co? Mowa o Bebelulu kółkowej łowickiej . MUSZĘ ją mieć w wersji czarnej, przekopię niebo i ziemię ...Kocham folk i wszystko co się z nim łączy...czy taka chusta będzie dobra do noszenia również starszego?
    Baardzo proszę o pomoc...
    Dodam, ze póki co nie mam możliwości pomacania, raczej nie chcę mieć chusty, która jest z materiału śliskiego, no i niekoniecznie musi być z najwyższej półki cenowej...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

BB slen będzie na lato ok, nosiłam w pineapple latem. Bebelulu kółkową łowicką czarna będzie ci strasznie ciężko dostać, łatwiej będzie z łowicką czerwoną. Ogólnie bebelulu rapalu jest bardziej dla starszych dzieci, świetnie nosi cieżarki. Wersja łowica byla limitowana, jeśli nawet znajdziesz raczej bedziesz musiala wiele zapłacic.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Domyśliłam się z tego co wczoraj czytałam i szukałam o tej chuście . Będę szukać...znalazłam ogłoszenie, dziewczyna z Lublina sprzedawała za 150zł...w stanie idealnym! Ale to było w listopadzie...ech, no nic- będę polować! Widziałam, że tu na forum też się pojawiła na sprzedaż...tylko dziwna rzecz bo na jednej stronie w opisie tej chusty wyczytałam,ze jest ona do 12kg, a mój starszy syn wazy juz ponad 12kg...
    Cieszę się, ze BB będzie dobra na lato ale chcialabym kupić jeszcze jakąś- zupełnie inny kolor i wzór ale jest tak duży wybór, że nie wiem...macie jakieś typy?
    No i które kółkowe dla większych dzieci są najlepsze albo najpopularniejsze

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

a jaką kupiłaś babylonię
    celowałabym w chuste z lnem
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

tu jest hamalu brązowa - może jeszcze aktualna: http://tablica.pl/oferta/chusta-hama...45326a64;r:;s:
    co do 12kg w kółkowej to pytanie czy Twoje ramiona tyle wytrzymają bo ja mam tyle do noszenia i tylko na krótkie dystanse, max pół godziny dam radę - z chust to pewnie grubsze, limitowane girasole, anna storcza też dadzą radę (teoretycznie do 15kg powinny ) no i mieszanki - len, konopie, rodzaj ramienia też ma znaczenie

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Ja bym na biodro do kolka starszych=ciezszych dzieci nie polecala na bardzo, jednak czuc, a to jest jednak noszenie asymetryczne. Wrzucic wiekszego na plecy to jest naprawde moment, a komfort duuuzo wiekszy, no ale to ja

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wiewiórko- mam bawełnianą BB Slen Blue Curacao. A ktore mają domieszki lnu?
    Tak sobie przeglądałam te wiązanki różne bo chciałabym następną zupełnie inną niż ta co mam. Podoba mi się didka Indio rubinrot ale jak powiem mężowi ile kosztuje to mi pokaże . Nie wiem tylko czy będzie ona dobra na cieplejsze dni i upały? Ech...szukam jeszcze w każdym razie.

Apulina- dzięki za namiar! Chusta jest jeszcze dostępna...ale zastanawiam się nad tym brązem.... Chociaż w sumie jestem blondynką więc mi bardziej pasuje niż czarny...pytanie tylko czy mam co do tego ubrać . Zastanowię się jeszcze . Teraz pomyślałam sobie, że może kupię jakąś całą czarną kółkową i dam do naszycia kwiatów łowickich...mam trochę wspólnego z folklorem i ludźmi związanymi z ludowizną- może mi kto naszyje .

yvona- w sumie masz rację- mój starszy słonik jest za ciężki na dłuższe dystanse do kółkowej...chyba zrezygnuje z takiego zakupu. Ale muszę spróbować zamotać go w plecak .

I mam ochotę zamotać też małego ale boję się trochę bo nigdy tego nie robiłam...chyba zawitam w najbliższym czasie na spotkanie i zasięgnę opinii z pierwszej ręki .

Dla dużego mam Tuli, które świetnie się sprawdza chociaż jak go niosę dłużej to nogi mi się w chodnik wbijają więc w opcji kółkowej nie dałabym faktycznie rady. Ale młodego z chęcią ponoszę trochę na biodrze jak już głowe będzie trzymał .

Uprawnienia umieszczania postów