Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: I mnie dopadło w końcu...;).

Mieszany widok

Chustonówka Awatar słowianka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie I mnie dopadło w końcu...;).

Witam Was!
    Od połowy marca zaczęła się moja przygoda z chustonoszeniem . Dostałam na chrzest młodszego syna Babylonie tkaną 4,6m. Jestem zachwycona chociaż byłam uprzedzona. Przy pierwszym dziecku zaopatrzyłam się w LennyLamb elastyka i było mi cieżko w ogóle się tym posługiwać, a na dodatek mój starszy synek wrzeszczał jak chciałam go zamotać i jakieś to było z mojej strony bardziej z ciekawości niż chęci użytkowania na co dzień. Ostatnio zaopatrzyłam się jeszcze w ukochane nosidło Tula z wkładką dla niemowląt ale wkładka okazała się raczej niewypałem więc siłą rzeczy musiałam pomyśleć jeszcze raz o chuście bo przy dwójce dzieci i psie potrzebuję jak najwięcej wolnych rąk .
    Chustować się dopiero uczę i ciągle mam obawy, że robię dziecku krzywdę przez niedociągnięcia dotyczące wiązania...mam nadzieję, ze szybko opanuję do perfekcji tą sztukę i obawiam się, że mogę się uzależnić....

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Gratulacje, super, że Cię wciąga i sprawdza się w praktyce. Kraków na szczęście chustomatkami i doradcami stoi, więc jak będziesz czuła potrzebę skonsultowania poprawności wiązań, to pewnie nie będzie problemu.
    A jaką babylonię macie?
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

W grupie raźniej, więc zajrzyj do krakowskich mam: http://chusty.info/forum/forumdispla...20-Krak%C3%B3w Masz tam mnóstwo dobrych duszek do pomocy, wymiany doświadczeń i pogaduch przy kawie Witaj i miłego noszenia!!
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

ha ! Kraków rośnie w siłę !Witaj
    Mama Kubusia i Basi

Chustonówka Awatar słowianka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam Babylonie Blue Curacao- jest piękna ! I coraz lepiej nam się współpracuje . Teraz praktycznie codziennie się motamy. Na początku było różnie bo Marek ryczał i się wyginał do tyłu, kotłował i w ogóle. Teraz siedzi i czeka. Słodko wtedy wygląda, patrzy sobie gdzieś w dal pokoju i spokojnie poddaje się kolejnym etapom motania .

Z chęcią wkleję Wam fotkę z dzisiejszego motania- z zapytaniem czy jest ok...Ja pomimo tego, że staram się dociągać ją jak najmocniej to i tak po zawiązaniu i poukładaniu się znajduję jeszcze sporo materialu do dociągnięcia...chociaż Marek siedzi ładnie, prosto, blisko i nie odchodzi od ciała jak się przechylam. Czy to normalne, że zawsze znajdę coś do dociągnięcia? Czy w pewnych częściach wiązania mogą być jakiekolwiek luzy?

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

hmm Krakow widze ma bardzo mocna ekipe w chustonoszeniu, w ogole tak w temacie sporo matek wymienia wozek na chuste

Uprawnienia umieszczania postów