Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: ... CHUSTA... ??

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    śląsk :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    chusty!
    wiązane, kółkowe

korzystaj póki możesz
    Tylko ze ja nie mam orientacji w tej kwestii: jaka? gdzie kupić? na jak długo starcza chusta? dlugo mozna nosic?
    Mój mały SKARB :*

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no, to przecież TU znajdziesz całą masę informacji

a jeśli wolisz pogadać i pooglądać, to się z kimś umów. i już

Chustonoszka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    no, to przecież TU znajdziesz całą masę informacji

a jeśli wolisz pogadać i pooglądać, to się z kimś umów. i już

Trochę już poczytałam i przejrzałam forum na temat chust i choć na samym początku nie brałam pod uwagę kupna chusty a tylko nosidełko teraz zmieniłam zdanie gdy nie pierwszy raz spotkałam się z twierdzeniem, ze dziecka nie siedzącego nie nosi się w nosidełku i chusta jest najlepsza. Gdy przeczytałam wiele i zobaczyłam, zgłębiłam trochę temat to mi się bardzo spodobało choć chusty jeszcze nie mam tylko mam parę obaw ...
    Czy dziecko 7,5 miesięczne będzie chciało się jeszcze zamotać w chustę? :/ jest bardzo ruchliwy..
    Którą i jakiej firmy chustę kupić na pierwszą chustę dla dziecka w tym wieku, z wagą 8,5 kg?
    Zastanawiałam się nad Nati bawełnianą, co o tym myślicie?
    Chciałabym już w końcu kupić jakąś chustę do noszenia na dniach. Już nie mogę się doczekać pierwszego razu z motaniem. Doradźcie jeszcze w tej kwestii...

Chustonoszka
    Miejscowość

Domyślnie

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mooli Zobacz posta
    .
    Czy dziecko 7,5 miesięczne będzie chciało się jeszcze zamotać w chustę? :/ jest bardzo ruchliwy..
    Którą i jakiej firmy chustę kupić na pierwszą chustę dla dziecka w tym wieku, z wagą 8,5 kg?
    Zastanawiałam się nad Nati bawełnianą, co o tym myślicie?
    tkana bawelniana chuste
    Nati jaknajbardziej , mozna tanio upolowac na bazarku
    sama zdecyduj jaki kolor lubisz i do dziela
    pewnie 4,6 m Ci wystarczy , jaki rozm ubr nosisz ?

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Akurat ja jestem fanką chust, mimo, że nosidło ergonomiczne mam.
    Chusta jest bardziej "zindywidualizowana"- możesz nosić na wiele sposobów i w każdym wieku. Poza tym, dla mnie chusta fajniej "otula". Poza tym, akurat ja mam nietypową budowę i paski od nosideł (a próbowałam róznych) mi się wpijają pod pachami, z chustą nie mam z tym problemu.
    Natomiast zaletą nosidła jest to, że łatwiej założyć je komuś nieobeznanemu ze sztuką motania i np mój Pan, jeżeli już musi w czyms nosić (a zdarzyło Mu sie to, jak na razie raz, albo dwa), to wybiera nosidło, bo motac Mu się nie chce, a w nosidło wrzuca jak w plecak i ma.

Piszesz, o Natibaby, jeżeli zdecydowałabys się na chustę, wg mnie to fajny wybór. Mam 4 Natki i nosze w nich na zmianę. Myślę, że bawełenka to fajny pomysł na pierwszą chustę. Jak się wciagniesz- będziesz kupowała koleje i wówczas może ci sie trafią chusty z domieszkami np z lnem, czy ramią (polecam!).

Oczywiście to są moje osobiste doświadczenia i może zaraz pojawić się mama, która uważa inaczej.

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Mooli skąd jesteś? Mam na stanie i MT i ergo i chusty - może nam pod drodze jakoś?

edit juz widzę, nie bardzo

to serio polecam Rybnickie spotkania bo widze że juz szukałaś

Uprawnienia umieszczania postów