Czytałam już wiele postów na tym forum i dużo się zastanawiam nad kupnem nosidełka i nie mogę się zdecydować co kupića czas mi ucieka, chciałabym zacząć już nosić Maluszka.
Mam w związku z tym pytanie do doświadczonych forumowiczek, w którym nosidełku lepiej się nosi dziecko: Mei Tai czy nosidełko ergonomiczne? jakie są różnice w użytkowaniu, plusy i minusy, które zauważyłyście? oraz od kogo polecacie kupić?
Będę wdzięczna za pomoc.
(Mój Maluszek już ma teraz 7 miesięcy.)
Trochę mi się zmieniło po ostatnim poście mi.z 05.04, zaczęłam myśleć o chuście.
Trochę już poczytałam i przejrzałam forum na temat chust i choć na samym początku nie brałam pod uwagę kupna chusty a tylko nosidełko teraz zmieniłam zdanie gdy nie pierwszy raz spotkałam się z twierdzeniem, ze dziecka nie siedzącego nie nosi się w nosidełku i chusta jest najlepsza. Gdy przeczytałam wiele i zobaczyłam, zgłębiłam trochę temat to mi się bardzo spodobało choć chusty jeszcze nie mamtylko mam parę obaw ...
Czy dziecko 7,5 miesięczne będzie chciało się jeszcze zamotać w chustę? :/ jest bardzo ruchliwy..
Którą i jakiej firmy chustę kupić na pierwszą chustę dla dziecka w tym wieku, z wagą 8,5 kg?
Zastanawiałam się nad Nati bawełnianą, co o tym myślicie?
Chciałabym już w końcu kupić jakąś chustę do noszenia na dniach.Już nie mogę się doczekać pierwszego razu z motaniem. Doradźcie jeszcze w tej kwestii...

z 05.04, zaczęłam myśleć o chuście.
tylko mam parę obaw ...
Odpowiedz z cytatem

Natki i nosze w nich na zmianę. Myślę, że bawełenka to fajny pomysł na pierwszą chustę. Jak się wciagniesz- będziesz kupowała koleje i wówczas może ci sie trafią chusty z domieszkami np z lnem, czy ramią (polecam!).