A jak jest z kieszonkami dla małych niemowlaków? kupiłam dwie i w czasie drzemki w dzień mi przemokły, całe plecki były zalane. Mają napy do regulacji, więc były dobrze dopasowane, ale materiał wewnątrz pieluszki chwycił wilgoć od wkładu, generalnie porażka. Zastanawiam się czy je wogóle używać?
to ja mialam to samo i walnelam kieszonki w kat.
Podobno wiecej do srodka i trzeba wklad dobrze ulozyc zeby nie byl poprzesuwany.Mozesz tez sprobowac odtluscic kieszonki, bo nawet nowe moga byc zatluszczone.(Czyli na,moczyc na noc w plynie do naczyn).
A. listopad 2012
przy takim maluchu nie używałam kieszonek, przy starszym owszem i doszłam do wniosku, że to najbardziej awaryjne pieluszki, najczęściej nam przemakaly (a używałam oprócz nich itti bitti i innych sio, otulaczy z wkladkami czy z formowankami), zrezygnowałam z większości
Teraz używam wełnianych otulaczy a pod spód formowanek/tetry złożonej w origami/prefoldów - prefoldy chyba najpłastsze przy plecach. Przy mniej wytrzymałych wełniakach i dłuższych drzemkach też zdarzały się przesiąknięcia (noworodki ponoć mało siusiają - tere fere, nie mój!), teraz używam na zmianę wełnianych otulaczy imse vimse i bbh i przecieki w dzień praktycznie się*nie zdarzają, jakiś czas temu w nocy nic z naszego wielo nie dawało rady, ale niedługo chyba zrobię nowe podejście.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Pierwsze primo (hehe) to ja nie powiedziałabym żeby napy dla noworoda albo małego niemowlą byłyby najlepsze do dopasowania. Ja bym stawiała na rzepy dla takich maluchów jednak.
Drugie: nic lepszego niż formowanki z otulaczem nie spotkałam na noc i na drzemki. Chociaż dłuższy czas używałam wymiennie z kieszonkami i akurat z nimi nic się (wtedy) nie działo.
No i... przebieraćDługo w nocy przebierałam, ale to ja
![]()
moja córka wprawdzie już odpieluchowana ale gdy była noworodkiem (w wielo od powrotu do domu ze szpitala czyli od 14 doby) na noc, na drzemki, na wyjścia idealnie sprawdzały się AiO Teeny Fit Tots Bots
http://chusty.info/forum/showthread....ighlight=teeny
nie były tanie ale chłonne, niezawodne i zgrabne, idealne na maleńką pupcię
drugą pieluszką dla noworodka, ktora zachwyciła mnie zgrabnocia i chłonnoscią byla kieszonka blueberry mini delux z bambusowym wkładem
dodam, ze ja z tych co zmieniały pieluszki po jednym siknieciu, bo tak sie moja córeczka zawsze domagała
Pola 2011
Dobrze, że wywiązała się taka dyskusja - teraz wiem dużo więcej![]()
Inka (?) wkkeila foteczke dzidzuisia w ImseVimse. U nas tez te otulacze sprawdzaly sie najlepiej na noworodku (pieluchujemy wielo od wyjscia z porodowki). Mialam rozmiarowane na rzepy. U nas sprawdzil sie tez totsbots, tez rozmiarowany, bo mial "drugie" zapiecie na rzepa na skrzdelku, a nasza Niunia z tych chudszych.
Uzywalam i w dzien i w nocy wkladow i papierkow "sucha pupa". U nas sie to sprawdza.
ImseVimse i tego Totsbos mam na sprzedaz, tylko nie moge sie zebrac i zrobic watku o tym...