Cytat Zamieszczone przez Mariolkadg Zobacz posta
I rzeczywiście maluchowi nie będzie przeszkadzało, że ma wilgotno? Mam takie wkłady grube, polarkowe mogły by być? Zanim dokupię to, co polecacie to mógłby spać w tym polarze z otulaczem (może + ręcznik/tetra) czy wstrzymać się i założyć jednorazówkę?

Dzięki za pomoc!
Ja zmieniam pieluszke w nocy, maly jak sie budzi ( tzn on sie nie budzi tylko wierci) na karmienie, to zazwyczaj robi wtedy siku, ( na poczatku byla tez kupa). To go wtedy przewijam, teraz jak wiem ze nie mamy niespodzianek to robie to w lozku bo spimy razem, ale wczesniej szlam z nim na przewijak.Moim zdaniem nie trzeba trzymac dziecka w mokrej pieluszce, bo zimno i nieprzyjemnie,Ale co mama to i system.Sprobuj z polarkiem moze da rade, niektore dziewczyny robia tez tak: wycinasz wkladke polarowa o wykroju formowanki.Wkladasz ten polar do srodka i dziecko ma w miare sucho na calej powierzchni pieluchy.

Werka pupka jest za wysoko, kiedy pielucha jest za duza i lekko wypycha biderka w gore.Ja wlasnie z tego wzgledu uzywalam na poczatku jednorazowek, bo nawet w samej tetrze bylo tych wastw za duzo. Jak juz bedziesz miala maluszka po drugiej stronie brzucha to sobie zobaczysz, poprzymierzasz i bedziesz wszystko wiedziec.