Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: wpija się w ramiona

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

jak dociągasz chustę, staraj się ją rozłożyć szeroko na ramionach (żeby nie szła jako pasek 5-7centymetrowy tylko szeroko, nawet na całej szerokości Twoich ramion - mniej będzie się wpijać, będzie wygodniej i lżej).
    Na zdjęciu nie widzę - ale zwróć też uwagę, czy nie dajesz jej za blisko swojej szyi - to też będzie powodować bóle u Ciebie
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

na fotce niewiele widać, a na pewno nie widać jakichś skandalicznych luzów, ale na pewno dobrze pisze Karusek, że poły masz zwinięte dość wąsko i blisko karku, spróbuj szerzej rozkładać, może tak będzie wygodniej (tylko przy takim szerszym rozłożeniu też stosunkowo łatwo o luzy).
    nosiłam w nati kalahari cięższe dziecko i nie odczuwałam mocnego wpijania.
    nie jestem pewna, czy to nie kwestia perspektywy, ale nie za wysoko masz dziecko? jesteś szczupła i lekkie obniżenie też może przesunąć środek ciężkości i odciążyć kręgosłup.

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Miałam podobny problem. Bolał mnie strasznie dół pleców po spacerach. Po jednym sługim spacerze ból nie minął. Skończyło się na lekarzu i lekach . Przestałam na jakiś czas nosić w chuście, po przerzuceniu się na MT już nic się nie dzieje

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Gusia weź nie strasz ja sie nie zginam po dzisiaj, a nie nosiłam nawet godzinki...
    Karusek i Gloting - pewnie macie racje, jutro poprobuje troche szerzej, zawsze zwijam je w takie wąskie paski (i faktycznie blisko karku) bo inaczej mi sie luzują totalnie. No i czesto zdarza mi sie ze jest wlasnie za wysoko, podnosi mi sie przy dociąganiu, nie wiem jak go obnizyc bo obijamy sie głowami nawzajem.
    Pocwicze i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    A czy syn ma dobrą pozycje? Nie pownien byc bardziej skulony?
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej żeby pozycje ocenić to by sie przydala jeszcze fotka z przodu a żeby dobrze rozłożyć poły na plecach to podczas zakładania/zarzucania ich na ramiona powinno sie polopotac chustą - tak żeby "odkleic" ja od pleców. Potem na ramionach ułożyć harmonijkę to dużo daje

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

To jeszcze ja: a jak juz trzymasz dociagniete, rozłóż ręce z polami w górę, naciagnij sobie na boki (no wiesz, jakbys chciała latać ) i potem pod nóżki, dużo daje taki ruch, bo chusta się rozkłada na plecach a nie pozostaje zrolowana.
    Albo umów się na kawkę z jakas mamą z Krakowa i wydumajcie, co i jak, bo bol pleców nie jest fajną sprawą (a lekarz powie "nie nosić")
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka Awatar lice
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adea Zobacz posta
    Gusia weź nie strasz ja sie nie zginam po dzisiaj, a nie nosiłam nawet godzinki...
    Karusek i Gloting - pewnie macie racje, jutro poprobuje troche szerzej, zawsze zwijam je w takie wąskie paski (i faktycznie blisko karku) bo inaczej mi sie luzują totalnie. No i czesto zdarza mi sie ze jest wlasnie za wysoko, podnosi mi sie przy dociąganiu, nie wiem jak go obnizyc bo obijamy sie głowami nawzajem.
    Pocwicze i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    A czy syn ma dobrą pozycje? Nie pownien byc bardziej skulony?
    To ja jeśli można też zapytam o to jak zrobić, żeby dziecko było niżej. Jak zaczynam wiązać to mam małą w okolicy pępka dociągnięciu wędruje tak wysoko, że jak idę to widzę jej czoło na wysokości mojej brody.
    Aga, mama Lenki 21.06.11 i Zuzanki 15.12.12

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lice Zobacz posta
    To ja jeśli można też zapytam o to jak zrobić, żeby dziecko było niżej. Jak zaczynam wiązać to mam małą w okolicy pępka dociągnięciu wędruje tak wysoko, że jak idę to widzę jej czoło na wysokości mojej brody.
    nie podnosić dziecka razem z chustą, tylko chustą pracować; włóż materiał między siebie a małą, potem dociągaj starając się nie podciągać "pakunku" do góry, tylko tak, żeby materiał szedł bardziej na boki a nie ciągnął małą w górę (namieszałam? ) troszkę może podejdzie w górę, ale za dużo nie powinno
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka Awatar lice
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Tzn lepiej ciągnąć w górę i po skosie zanim poły pójdą w dół, tak? Bo ja najpierw je opuszczam a potem dociągam po kawałku.
    Aga, mama Lenki 21.06.11 i Zuzanki 15.12.12

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adea Zobacz posta
    Na pewno nie miałam zamiaru straszyć . Pokombinuj tak jak radzą inne i na pewno się uda

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja miałam podobny problem i poszlam na warsztaty chustonoszenia, bo wczesniej probowalam sama z ksiazeczki dolaczonej do chusty. Warsztaty mi bardzo pomogly i problemy szybko minely

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

to może tak (z tym obniżeniem).
    ja dociągam na dwie tury.
    najpierw wstępnie.
    zanim ostatecznie dociągniesz poły, przytrzymaj je nieco w górze, ponad ramionami i pokręć lekko biodrami tak, żeby dziecko w kieszonce się nieco zsunęło w dół - cały czas trzymasz poły, żeby kontrolować wysokość. kiedy głowa będzie na takiej wysokości, że będziesz mogła cmoknąć dziecko w główkę, znaczy, że jest okej i zaczynasz konkretnie dociągać.

Uprawnienia umieszczania postów