jestem za biodrem. 2x dla tak małego dziecka to za wczesnie, poza tym dziecko nie składa się tylko z szeroko rozstawionych nóżek czy miednicy, i dbając o biodra warto nie zapominać o reszcie, np. kręgosłupie
jestem za biodrem. 2x dla tak małego dziecka to za wczesnie, poza tym dziecko nie składa się tylko z szeroko rozstawionych nóżek czy miednicy, i dbając o biodra warto nie zapominać o reszcie, np. kręgosłupie
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
Mysle, ze problem lezy w tym, ze 2x wyglada latwo, ale latwe nie jest. Jesli dobrze zamotasz, a mowisz, ze umiesz, to nie ma sie co martwic.
Myslalam i myslalam, i na przod i bok nic nie znam ponad to co wspomniane juz. Na plecy to plecak z koszulka daje najszerzej nogi, ale Lenka chyba jeszcze za malutka na to. Chyba, zeby nie rozprowadzac koszulki po calym przodzie (biuscie i brzuchu mamy), a zebrac i poprowadzic nad biustem. Da sie tak wyzej nosic i mniej nozki dziecka sie rozkladaja. Ja tak lubie nosic mojego klocka, ale to juz ponad 9kg.
Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)