Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Regres - co robić?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Mati kilka razy nasikal w majtki, wszystko polecialo na podloge i zawolal mnie i pokazuje, ze kaluza na podlodze. POtem kilka razy to powtorzyl. Wydaje mi sie ,ze robil to z ciekawosci, bylo tak ok 3 razy. potem mu przeszlo .
    moze Kasia nie ma ochoty isc na nocnik, nie chce sie jej po prostu, woli sie bawic, zajmowac czym innym...
    moze tak probuje, poznaje o co chodzi
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Domyślnie

A moze przeziebiony pecherz? Bo jezeli siedziala w domu to infekcja przeszla i na drogi moczowe? Ja bym zrobila komplet badan..Wydarzylo sie cos stresujacego ostatnio?
    maminka urwipołciów dwóch 24/06/10 i 27/06/13

eko przyjazne eventy - www.mamboo.pl

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maria.wiktoria Zobacz posta
    A moze przeziebiony pecherz? Bo jezeli siedziala w domu to infekcja przeszla i na drogi moczowe? Ja bym zrobila komplet badan..Wydarzylo sie cos stresujacego ostatnio?
    nie, pęcherz na pewno nie
    brała właśnie antybiotyk na mocne zapalenie oskrzeli, ten akurat wybija też syfki z pęcherza
    nie wiem co jest

goshya, tak próbowała o co chodzi jakiś dłuższa czas temu, tamtej wiosny, z upodobaniem sikała gdzie stała się cieszyła
    to co innego, wie już jak to działa
    no i to już praktycznie rok bez pieluchy
    żadnych gwałtownych zmian i stresów też nie było ostatnio

Domyślnie

I jak tam kryzys? Sa jakies postepy?

U nas znowu maly powrot do sikania przez sen, ale to zuawazylismy jest zalezne od wysadzania. Ostatnio sami chodzimy spac przed 22, a mlodego trzeba po 23:00 wysadzic, wtedy mamy rano sukces. No i chcialam sie troche poskarzyc na majtki treningowe bambino mio - coz..jak sie okazalo calkowicie przeciekaja, nie widze zadnej roznicy pomiedzy obsikanym lozkiem po zwyklych i treningowych majtkach..wszystko mokre po calosci. Dobrze, ze kupilam 3 w cenie 1, bo inaczej bym sie wsciekla za wyrzucona kase w bloto. chociaz aspektu psychologicznego, ze sa traktowane jako "magiczne, super majtki", nie da sie wycenic

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

U mnie taki kryzys nastąpił po przeniesieniu Macka do innego przedszkola. Sikała gdzie popadnie, a do toalety nie chciał chodzić w ogóle.
    Akurat w tym samym czasie miałam warsztaty z A. Stein, więc poradziłam się co robić. Cytuję odpowiedź: "Przeczekać". A na pytanie czy zakładanie pieluch nie zaszkodzi jeszcze bardziej, usłyszałam krótkie "Nie".
    I faktycznie wszystko wróciło do normy, mimo zakładanych pieluch.
    Mylę, że najlepszym sposobem na regres jest nie zwracanie na siusianie uwagi, a znalezienie przyczyn czemu to się dzieje.

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Domyślnie

a zaraz - ovejablanca - widze, ze jestes w ciazy...
    U nas caly regres zaczal sie jak bylam chyba w 23.tygodniu ciazy (teraz 31.). Chlopak wiedzial, ze bedzie rodzinstwo, cieszyl sie bardzo i wszystkim mowil, ze w brzuchu mam dzidzie. Ale lekarze widzac mnie mowili, ze oprocz przeprowadzki na sikanie wlasnie mogla wplynac ciaza. To byl okres, kiedy mlody naprawde zaczal odczuwac, ze chyba nie bedzie sam - duzo wiecej sie przytulal, zaczal w nocy przychodzic do nas do lozka (a od urodzenia nie lubil spac z nami! taki indywidualista)..A jest w podobnym wieku co Twoja Kasia - ma 2 lata i 10 miesiecy.

Chustonówka
    Miejscowość
    Krakow/Bytom

Domyślnie

o to widze ze i u mnie moja ciaza przyczyna regresu moze byc... tez zaczal do nas spac przychodzic nagle... no ale odpukac kupki wola i znow je robi do kibelka, siusiu czasem uda sie go zachecic do "kubeczka", a na spacerkach jak jest cieplo to pod krzaczki lubi robic, wiec nadal czekam na calkowite odpieluchowanie, choc czuje, ze bedzie ciezko, bo okazalo sie dzis ze ciaza zagrozona, wiec lezenie i zakaz jakiegokolwiek podnoszenia (

Cytat Zamieszczone przez maria.wiktoria Zobacz posta
    a zaraz - ovejablanca - widze, ze jestes w ciazy...
    U nas caly regres zaczal sie jak bylam chyba w 23.tygodniu ciazy (teraz 31.). Chlopak wiedzial, ze bedzie rodzinstwo, cieszyl sie bardzo i wszystkim mowil, ze w brzuchu mam dzidzie. Ale lekarze widzac mnie mowili, ze oprocz przeprowadzki na sikanie wlasnie mogla wplynac ciaza. To byl okres, kiedy mlody naprawde zaczal odczuwac, ze chyba nie bedzie sam - duzo wiecej sie przytulal, zaczal w nocy przychodzic do nas do lozka (a od urodzenia nie lubil spac z nami! taki indywidualista)..A jest w podobnym wieku co Twoja Kasia - ma 2 lata i 10 miesiecy.
    Piotrek 15 luty 2011

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Japonka przytulam i powodzenia
    Twój Piotrus malutki jeszcze fajnie ze mu sie tak udaje
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Krakow/Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goshya Zobacz posta
    Japonka przytulam i powodzenia
    Twój Piotrus malutki jeszcze fajnie ze mu sie tak udaje
    dzięki, na razie ogarniam się z szoku i wymyślam plan działania na dalsze miesiące, do października jeszcze daleko jednak :/
    Piotrek 15 luty 2011

Uprawnienia umieszczania postów