Dziewczyny, są jakieś przykazania na zimę w wielo i chuście? poradźcie bo to nasz pierwszy sezon![]()
ja nie zauważyłam racvzej róznicy miedzy zima a latem w wielo i chuscie,no chyba to ze grubiej dziecko sie ubiera a tak to chyba nic.
chyba ze masz jakies konkretne pytania bo ja nie zauwazylam.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
Szajka - to zamaist formowanki ubierz AIO lub SIO
właśnie się też nad tym myślałam - bo jak przychodzimy ze spaceru to jednak zimną pupkę mała ma, mimo że cała jest cieplusia... ale tak sie zastanawiałam, że w pampie pewno to samo by było - bo przecież też jest mokro?
Poznań w chuście zaprasza!!!
to moze lepiej chyba formowanka i otulacz pulowy,bo wblew pozorom wełna bardziej oddychai jest bardziej przewiewna.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
Ja używałam wielo całą zimę, na wyjścia głównie kieszonki pulowe albo ib sio, ale my od stycznia mieliśmy kurtke do noszenia. Wcześniej polar i kurtka męża. Dało radę całą zimę przechodzić w tych pieluchach
Policz sobie ile dziecko ma warstw na pieluszce - zwykle body, rajstopki, chusta, kurtka (gruba, zimowa). Tak wyglądało u nas.
Ja na spacery zakładam kieszonkę z mikropolarem od pupy a formowanki i tetrę tylko po domu.
na spacery ubieram kieszonki pulowe, ale wydaje mi się, że w formowance i wełniaku też będzie bardzo ciepło. Wełna nie tylko dobrze chłodzi, ale i dobrze grzeje![]()
ano taka, że dziecko ma od pupy sucho
w większości formowanek dziecko czuje mokre przy skórze, oczywiście nie we wszystkich
ja ubieram IB SIO i nie odnotowałam zimnego tyłka
aaa co do wełny
kurczy się latem i jest przewiewna, zimą natomiast się rozpręża i dzięki temu grzeje
Hej,
jesteśmy początkujący pieluchujący
Używamy od początku kieszonek, i super nam się sprawują.
Mam pytanie - jak pieluchowanie wygląda w zimie? Jest na dworze teraz dośc zimno, noszę go w chuście. Ale gdyby były minusowe temperatury?
Boję się,że w zimę może się od mokrej pieluszki przeziębić![]()
Ostatnio edytowane przez melodi ; 23-03-2013 o 20:42
Nic w temat nie wniosa, ale swietny tytul
Juz myslalam, ze to jakis nowy trend![]()
jak masz polarek toż trzyma sucho przy pupie
no ja byłam pewna że chodzi o kupy które w końcu i tak lądują w ziemi
w zimie 1) używam kieszonek z opcją sucho od pupy, 2) niespecjalnie długo przebywam z młodą na zewnątrz w minusowych temperaturach, może z godz max, 3) ostatecznie mocno zsikane pampersy tez w końcu dają wilgoć przy pupce (czy nie??? bo w sumie nie wiem)
Kalina 14.07.2012 i Beniamin 25.10.2014
ja tez myslalam,ze to jakas nowinka, ze ziemie do pieluchy
.Kiedys ktos pisal o torfie jako wkladzie chlonnym, jeszcze za dawnych czasow.Ech te literowki.
Wydaje mi sie,ze zima na wyjscia to raczej jednorazowki, a po domu cos z polarkiem.
A. listopad 2012