Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: cena otulaczy a jakość i przyjazność dla skóry

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie cena otulaczy a jakość i przyjazność dla skóry

Obecnie mamy otulacze 3 firm. Tak z jeszcze jeden by się przydał, bo jak dziecko ma dobry dzień to 2-3 pod rząd umie kupą zapaskudzić.

Tak więc chcemy teraz jakiś kolejny kupić i nie wiem, czy wydać na droższy a sprawdzony, czy na tani, który jest niezły, ale właśnie mam wątpliwości. Czy tani otulacz (chiński) może mieć dobry PUL? Teraz jest zima, ale w lato boję się, że może być zasadnicza różnica w PUL-u z otulacza za 25zł, a za 70zł. Płaci się za PUL, materiał i wykonanie, za firmę czy za koszt szycia w Polsce, a nie w Chinach?

Nie wiem, może powinnam operować tu nazwami firm po prostu, zeby jaśniej ten post brzmiał
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

ja polecam wełniaki ecodidi - cienkie, przewiewne, schną błyskawicznie, wełna więc lepsze dla skóry niż pul i w dodatku ten konkretny otulacz nie wymaga lanolinowania, dla mnie po prostu numer 1

(skoro masz juz pulowe otulacze to spróbuj teraz wełny )

Chustofanka Awatar Mała Mi
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Jeśli chodzi o pulowe otulacze to bezkonkurencyjne są małeMe (Milovia). Drogie niestety, ale ja już wiem, ze wolę wydać więcej kasy i mieć coś, z czego jestem ogroooomnie zadowolona, co jest 100 procentowo polskie i tak wygodne w użytkowaniu (próbowałam kilku innych i szybko sprzedałam).
    Ale wełniaki to też rewelacyjna sprawa, zwłaszcza latem. Z ecodidi jeszcze nie miałam, ale czaję się, żeby kupić po kwietniowej wypłacie Nie musisz jednak kupować od razu wełniaków po 60zł. Ja mam jeden forumki agnbr i czekam na kolejny, bo jestem bardzo zadowolona. A ceny ma dziewczyna świetne

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam kilka otulaczy pulowych i moim zdaniem najlepszy jest z MałeMe - ma mięciutki, delikatny polar i ładnie leży. Ale moje dziecko jest niewiele starsze od Twojego, więc też nie wiem, jak to będzie latem

A do Ecodidi się przymierzam od dawna, chyba trzeba w końcu zamówić
    Witek 2012

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja pod koniec pieluchowania polubiłam flipa, miałam też kiedyś chińskie mariko pul miały bardzo fajny ale odgniatały sie małej teraz podobne sprzedaje bobolider chyba, wełnę też polecam ja akurat miałam swoje szyte i też dawały radę

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

wydaje mi sie ze pul to pul,jeden jest cienszy a drugi grubszy,ale w sumie to chyba to samo czy 25 czy 70zł, ale moge sie mylić

ale tak jak poprzedniczki polecam ecodidi, nawet nie trzeba go lanolinować (aczkolwiek wtedy lepiej trzyma od srodka), tylko uprac i wysuszyć
    masz już pul wiec czemu nie wełna
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

też używałam ecodidi bez lanolinowania
    jedyna różnica w pielęgnacji otulacza pulowego i wełniaka ecodidi była taka że pulowy prałam w pralce a ecodidi w rękach

chiński otulacz taki jak mariko też mam i jest ok, ma lepsze zakładki niż flip i lepiej rozmieszczone napy w pasie

moja propozycja: kup sobie dwa - tani chiński pulowy i ecodidi (wełna na lato w sam raz)
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Miejscowość
    BB

Domyślnie

No właśnie ja się zastanawiam czy PUL jest zawsze PUL-em, bo właśnie Małe Me jest cudowne dla nas - nie mamy z nimi żadnych problemów, dodatkowo przyjemny polar, a PUL jest cienki i elastyczny. Natomiast w otulaczu Ecobambino PUL jest grubalaśny i jakby więcej tego laminatu... nie jestem pewna, czy to będzie równie dobrze oddychać.
    Mamy też otulacze babyyetty i ten kupiony jako nówka nam nawala (bazarkowe są ok).
    Myślałam, żeby spróbować jeszcze kokosi (też są z polarkiem). Ale o wełniakach nie myślałam, moze to jest myśl!

Ronja - może razem zamówimy ecodidi? Bo ja bym chciała tylko jeden, więc bezsensu dokładać koszt przesyłki ;P

Choć... teraz mam taką obawę, że moje dziecko robi strasznie paskudzące kupy Nie spierają się czasem nawet w 90st, więc może nie powinnam się wkopywać w wełnę?
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Co do ecobambino-ja także kupiłam go niedawno na forum i sprzedałam na allegro przeraziła mnie jego grubość i stwierdziłam, że latem dziecko mi się ugotuje. Poza tym podwójny rząd nap mi nie odpowiadał. Otulacz kokosi też sprzedałam, bo mimo całej swej urody równiez mi nie pasował (natomiast z kieszonek jestem bardzo zadowolona).
    A wełnę musisz wypróbować koniecznie!

Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta

Choć... teraz mam taką obawę, że moje dziecko robi strasznie paskudzące kupy Nie spierają się czasem nawet w 90st, więc może nie powinnam się wkopywać w wełnę?
    To zakładaj wełnę na formwanki. Wtedy okupkana będzie pielucha, nie otulacz

Miejscowość
    BB

Domyślnie

A co Ci nie pasowało w kokosi?

No właśnie: ja nie mam żadnych formowanek, więc jak nagle mam kupić wełniaka i 5-7 formowanek to robi się klopsik ;P

Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    A co Ci nie pasowało w kokosi?

No właśnie: ja nie mam żadnych formowanek, więc jak nagle mam kupić wełniaka i 5-7 formowanek to robi się klopsik ;P
    Jeśli chodzi o otulacz kokosi-był ciut za szeroki, pul też raczej z tych grubszych no i przede wszystkim nie był tak miękki i elastyczny jak milovii. Ale chyba żaden nie jest, dlatego odżałowałam kasę i na dzisiaj mam cztery otulacze milovia

A co do formowanek- spróbuj kupić na bazarku. A może jakaś forumka ci uszyje niedrogie?

dianek
    Guest

Domyślnie

handluję pieluchami nowymi i używanymi, przez moje ręce przeszło już chyba wszystko

co zauważyłam? (tak ogólnie)
    - w chińskich materiałach jest bardzo duży rozrzut jeśli chodzi o jakość, cena nie ma znaczenia, jedna z chińskich kieszonek była identyczna jak kieszonka Blueberry - a cena, wiadomo, z drugiej strony jest masa chinek, które po 6mies. prania w 40st się rozwalają
    - itti bitti bardzo szybko się niszczą, pul jest miękki, ale cienki i się rozkleja
    - tots bots ma sztywniejszy PUL, ale trafiłam na pieluchę która ma chyba z 10 lat - działa absolutnie bez zarzutu (rzepy również)

i nie wiem co jeszcze, jak coś to pytajcie, będę odpowiadać jak będę wiedziała

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Pule są bardzo różne sama szyłam pieluchy dla córki i pul pulowi nie równy, jedne były grubsze inne bardzo cienkie i miękkie. Generalnie mi nie przeszkadzała grubość pula ale fakt że te cieńsze pule łatwiej sie układają.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mała Mi Zobacz posta
    Ja mam jeden forumki agnbr i czekam na kolejny, bo jestem bardzo zadowolona. A ceny ma dziewczyna świetne
    Mała Mi a gdzie można je zobaczyć? Bo przeszukuję profil i nic nie widzę, żeby miała w handmade wątek, ani żadnego linka do sklepu nie znalazłam

A Ecodidi ile kosztuje? Bo tak na szybko znaleźć nie umiem.
    2009 2012

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Ecodidi 69zl czyli całkiem przyzwoicie

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

a dopiero kosztowały 49zl
    czy sie myle?
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

No jakos tak kolo 50 bylo jak ostatnio kupowalam, ale nie wiem czy jakos bianka nie zmieniala welny czy cos i podrozaly

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

zamiast formowanek do wełny możesz używać prefoldów albo tetry - wbrew pozorom prefold ze snappi całkiem szybko się*zakłada, tylko rozmiar musi być ok (przy poprzednim synku zniechęciłam się*po gigantycznym mio bambino, teraz widzę, że niesłusznie)

nie mam ecodidi, ale u mnie zalanolinowana (nie wiem, czy z nielanolinowaną jest tak samo) wełna się dobrze spiera z noworodkowych żółtków (nawet z formowanki coś tam czasem się*wyleje) - mam wrażenie, że one nie wsiąkają w wełnę, ale zostają bardziej na powierzchni - zapieram mydłem galasowym (niekoniecznie na świeżo, bo nie zawsze mam dłuższą chwilę), do miski z wodą i delikatnym środkiem - jak wyciągam po samym tym namoczeniu to zazwyczaj już śladu nie ma.

Żeby wełniaki szybciej schły po wyciśnięciu zawijam w ręcznik (mam nawet jeden oddelegowany specjalnie do tego ), a potem udeptuję ten rulonik - na rano zazwyczaj wełniak suchy
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    ja polecam wełniaki ecodidi - cienkie, przewiewne, schną błyskawicznie, wełna więc lepsze dla skóry niż pul i w dodatku ten konkretny otulacz nie wymaga lanolinowania, dla mnie po prostu numer 1

(skoro masz juz pulowe otulacze to spróbuj teraz wełny )

Uprawnienia umieszczania postów