Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: odpieluchowanie a wychodzenie na dwór

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Wlaszczka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

ja zaczęłam używać pieluchomajtek, powiedziałam, że to nie jest pielucha. Że to dla starszych dzieci właśnie w razie gdyby....

Mam chłopca więc mi łatwiej do dzisiaj wożę w samochodzie słoiczek i zimą zdarzyło się go używać.
    A możesz "zbadać" czas pomiędzy siusianiami i starać się pilnować, żeby przed wyjściem, na zakupach, wysadzać? Jeśli masz samochód to może też nocnik w samochodzie? Zawsze to lepiej niż zasiusiane dziecko przewiać...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

O właśnie, też mówię ciągle Miłoszowi, że trenerki to majteczki i że się w nie nie siusia

Chustomanka Awatar lice
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Idę więc szukać info o trenerkach i pieluchomajtkach, może to będzie dobre wyjście na spacery i nocki. Dzisiaj w nocy pamper do 5 rano suchy zastanawiałam się czy wysadzić, ale nie ruszałam i jak wstała o 7 to było pełno.
    Pat007 a czemu drugie? co poszło nie tak przy pierwszym, że zrezygnowaliście?
    Aga, mama Lenki 21.06.11 i Zuzanki 15.12.12

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

A w temacie, co robicie, jak dziecku sie zachce kupe na dworze. Nie zawsze da sie przytrzymac (wlasciwie to prawie nigdy, zakladajac, ze dziecko wola juz w ostatniej fazie), a wysadzac z numerem 2 pod drzewkiem.... no nie bardzo. A na przyklad jestesmy w drodze do domu z plazy, gdzie bardzo szybkim marszem, same domki po drodze, jest jakos pol godziny (z dzieckiem idacym poltorej godziny ) ?

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Teraz w sprzedazy jest pottete plus, mozna przeciez dziecko posadzic i przy domku, dziecko zrobi kupe w reklamowke i nie ma problemu, zwlaszcza, ze w Australii chyba caly czas cieplo?!

Domyślnie

słoiczek w aucie.. to dobre czemu wcześniej nie wpadłam na to

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lice Zobacz posta
    Idę więc szukać info o trenerkach i pieluchomajtkach, może to będzie dobre wyjście na spacery i nocki. Dzisiaj w nocy pamper do 5 rano suchy zastanawiałam się czy wysadzić, ale nie ruszałam i jak wstała o 7 to było pełno.
    Pat007 a czemu drugie? co poszło nie tak przy pierwszym, że zrezygnowaliście?
    Pierwsze było w zeszłym roku. Młody miał równo 1,5 roku. Latał bez gaci od maja do sierpnia (do czasu aż się Maks urodził). Za chiny nie mógł załapać. Lał pod siebie, robił kupę, a ja wycierałam i wycierałam... Na nocnik ani nakładkę na sedes nie chciał siadać.

Bez sensu to było. Trzeba było poczekać 2-3 tygodnie i odpuścić, ale szkoda mi było rezygnować, bo próbowałam go odpieluchować przed narodzinami Maksa. Wiedziałam, że jak się Młodszy urodzi, nie będę miała na to siły i tak też było. Dlatego druga próba dopiero na koniec lutego wypadła.

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wlaszczka Zobacz posta
    Jeśli masz samochód to może też nocnik w samochodzie?
    My mamy jeden nocnik "samochodowy" i przydał się wiele razy.
    córa 2011 i synek 2014

Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie

Chusteryczka

Domyślnie

też bym stawiała na konsekwencję i puszczała bez pieluchy. trudno, najwyżej się zleje.

to samo w nocy. wytrzyma, tylko zaraz po obudzeniu przypomnieć, że na nocnik po nocy siadamy od razu.
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów