Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: co mam kupić i gdzie ? ;-)

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Domyślnie co mam kupić i gdzie ? ;-)

Witam . Jestem tu nowa. Mam 6 miesiączną córeczkę i już od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem zakupu chusty. Jestem zielona narazie w tych sprawach i stąd moje pytanie. Skoro to ma być moja pierwsza chusta to jaką i jakiej firmy najlepiej kupić? Gdzie takie chusty kupie, może jakieś sklepy internetowe? Narazie mam tylko małe doświadczenie w zasadzie pruby po domu z pożyczoną chustą hoppediz. Najbardziej podobają mi się właśnie takie wiązane ale czy nie będą dla mnie za trudne? Ten hopp nawet mi się podoba ale jest jakiś taki twardy, gruby i sztywny. Czy wszystkie są takie? Bardzo proszę o jakąs pomoc. bo podoba mi się to ale boje się zniechęcić jeśli będzie to dla mnie za trudne. Proszę zaraźcie mnie tym chustowaniem

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Re: co mam kupić i gdzie ? ;-)

proponuję Ci dział recenzji - bo prawda jest taka, że każdemu co innego podchodzi... jak z samochodami, nie ma najlepszego, jest tylko najlepszy dla Ciebie.
    Może w Twoim mieście się dziewczyny spotykają i będziesz miała okazję podotykać, pomotać się? To jest najfajniejsze wyjście, bo żadna instrukcja nie da tyle, co pomoc kogoś, kto mota...
    A poza tym - to tak wciąga, ze jak kupisz pierwszą, to nabierzesz smaka na kolejne, sprzedasz jakąś, kupisz następną itd...
    (ja, zeby mieć kasę na chusty, zaczęłam wyprzedawać z domu to, co mi zbywa, ciuchy, jakieś zabawki, nietrafione prezenty... obłęd jakiś... a też miałam sobie tylko jedną kupić, hihi..)
    więc wybierz sobie po kolorze, a potem będziesz dokładniej poznawać ich właściwości
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

Jeśli jesteś z W-wy to jesteś szczęściarą bo możesz odwiedziać jedyny chyba stacjonarny sklep w Polsce z chustami, dla ścisłości nie mój niestety
    Michał.02 i Tymon.08

Miejscowość
    Łódź

ee, w Łodzi tez mamy gdzie pomacać
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

no to się cieszę, że się myliłam
    Michał.02 i Tymon.08

Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

jestem z Gdańska no i właśnie nie bardzo wiem gdzie się wybrać lub gdzie zakupić . Piszecie że to tak wciąga , kurcze ciekawe jak będzie u mnie. Ale jestem coraz bardziej zdecydowana na zakup. Szkoda tylko że nie mam za bardzo gdzie tego pooglądać podotykać. Dla tego licze na jakąś waszą pomoc

Miejscowość
    Łódź

nie jest źle, spójrz tu:
    viewtopic.php?f=20&t=802

myślę, ze jak się skontaktujesz z którąś z dziewczyn, to cię szmatami oczarują

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

jest sporo dziewczyn z 3-miasta i na kawkę na pewno chętnie zaproszą celem pomacania.
    Kociewiankapl spotkania na Wybrzeżu organizuje w Edwadzie chyba...
    znalazłam linka
    http://www.chusty.info/forum/viewtop...250814#p250814

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

dziękuje za rady . Napisałam do dziewczyn z Gdańska może się odezwą
    A ja tak siedziałam wczoraj w nocy na tym forum i dziś rano i chyba mam faworyta
    strasznie podobaja mi się didymosy. Co sądzicie czy to dobry wybór? Zwłaszcza India . Tylko teraz problem gdzie to kupić. szukam po sklepach internetowych. A wy gdzie kupujecie swoje chusty w sklepach stacjonarnych czy raczej przez neta?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

dobry wybor
    poszukaj u nas na chustostraganie didkow z drugiej reki to ci taniej wyjdzie, a uzywane chusty tylko zyskuja na miekkosci

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez picikola
    Jeśli jesteś z W-wy to jesteś szczęściarą bo możesz odwiedziać jedyny chyba stacjonarny sklep w Polsce z chustami, dla ścisłości nie mój niestety
    Picikola, a gdzie ten sklep w Warszawie się mieści? Chętnie bym się wybrała...

PZdr

Marta
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustofanka

Tu masz adres: http://www.chusty.com.pl/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

nati kup. najlepiej uzywana z kupnem nie bedzie problemow z ew. sprzedaza a co najważniejsze z noszeniem.

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Cytat Zamieszczone przez kanka9
    jestem z Gdańska no i właśnie nie bardzo wiem gdzie się wybrać lub gdzie zakupić . Piszecie że to tak wciąga , kurcze ciekawe jak będzie u mnie. Ale jestem coraz bardziej zdecydowana na zakup. Szkoda tylko że nie mam za bardzo gdzie tego pooglądać podotykać. Dla tego licze na jakąś waszą pomoc
    Tak jak dziewczyny pisały najlepiej wziąć dziecko i przyjść na warsztaty do Edwarda, pomacać sobie chusty, zamotać się w niektóre i wtedy ocenić, która najbardziej pasuje. Jeśli będę to mogę zaoferować Nati żakardową i nino Didymosa.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Uprawnienia umieszczania postów