Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: Jak Radzicie sobie?

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arixxi Zobacz posta
    Co Robić gdy roczniak ciągnie za wlosy w nosidle na plecach,spinam włosy ale dalej ciągnie,nie kuma nie wolno.
    Schować mu ręce

Względnie dać do łap coś do zabawy...

A włosy można jeszcze schować pod czapką (ciasną...)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka

Domyślnie

no właśnie nie mam patentu...dałam chrupkę do jedzenia,a i tak ciągnęła(drugą ręką)...zjadała chrupę to jeszcze bardziej,co jej nie dam do zabawy jest tylko na chwilę...a ciągnie głównie za końcówki włosów(jak spięłam w kucyk to za kucyk),pod czapę włosy nie wejdą,ale podejrzewam,że czapę by ściągała(swoją też ciągle ściąga,muszę jej wiązać a i tak jest tylko na głowie chwilę)....syn nie robił takich numerów,a ona gdy tylko widzi włosy od razu zabiera się za chwytanie...nie tylko w nosidle,starszego brata ciagle targa za szkuty.
    W nosidle turystycznym nie ciągnie (tylko w ergonomicznym),pewnie dlatego,że ma bliżej do łapania.
    Może powinnam powiedzieć nie wolno i w ramach"kary" ją wyplątać....ale w sumie nie ma to sensu,bo tylko się ucieszy...taki maluch nie rozumie,że czegoś nie wolno i w tym problem,ze starszakiem i zupełnym maleństwem pewnie łatwiej

i jeszcze jedno...kupa...młoda jak zrobi kupę to zawsze body jest brudne...jakims cudem wycieka bokami,wagowo niby pasują,ale boki słabo trzymają,stosujemy dadę(przy synu też uzywałam i były ok)...już 2 razy w wózku wszystko było do prania....czy do nosidła używacie oryginalne pampersy?czy mozecie polecić jakieś pieluchy? bo taka niespodzianka kupowa w nosidle może być problematyczna. Małej parę razy zdarzyło się posikać poza pieluchą(rehabilitantkę i mnie trzymając ją na kolanach..tak jakby się wierciła i pielucha się przesuwała.....a rozmiar pieluchy idealny.
    Ostatnio edytowane przez arixxi ; 11-05-2013 o 10:26

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Co do wylewania z pieluchy polecam wątek o pieluchach wielorazowych. Może warto zainwestować w wełniane gatki czy flipa i formowankę? U nas z jednorazówek także często były wylewy, i przyznam,że teraz przy wielo,kieszonki też zawodzą. Ale formowanka z otulaczem pulowym - nigdy.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arixxi Zobacz posta
    i jeszcze jedno...kupa...młoda jak zrobi kupę to zawsze body jest brudne...jakims cudem wycieka bokami,wagowo niby pasują,ale boki słabo trzymają,stosujemy dadę(przy synu też uzywałam i były ok)...już 2 razy w wózku wszystko było do prania....czy do nosidła używacie oryginalne pampersy?czy mozecie polecić jakieś pieluchy? bo taka niespodzianka kupowa w nosidle może być problematyczna. Małej parę razy zdarzyło się posikać poza pieluchą(rehabilitantkę i mnie trzymając ją na kolanach..tak jakby się wierciła i pielucha się przesuwała.....a rozmiar pieluchy idealny.
    Rozmiar rozmiarem, ale kroje są różne. Jak używałam przy starszej jednorazówek to też miałam takie co przepuszczały i takie co trzymały w takich samych okolicznościach. Młodszej córce na noc zakładałam Dada ale nie wytrzymywały nocy niestety. Polubiłam z BabyDream z rossmanna, które używałam z powodzeniem i u starszej.

Uprawnienia umieszczania postów