Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Z tymi moimi znajomymi to szczęście w nieszczęściu, że w tym wisiadle womar to nie będą w stanie już niedługo nosić, bo będzie niewygodnie i za ciężko.

Irish_dancer, podziwiam i gratuluję. Ja się czuję za mało kompetentna i doświadczona, żeby się odważyć na jakieś szersze dyskusje.

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Dziś przed żłobkiem zatrzymał się wypasiony samochód, fura, skóra i komóra. Wysiada pan w gajerku, podchodzi do miejsca pasażera z przodu, otwiera drzwi - a tam, bez pasów, bez fotelika (pewnie też bez wyłączonej poduszki powietrznej) siedzi dwuletnia dziewczynka. Pan ją wyjął i poszli razem do żłobka. No kopara mi opadła do samej ziemi - już, już chciałam coś powiedzieć, ale nie miałam odwagi

Chustomanka Awatar Tymonka

Domyślnie

Nie wiem czy w dobrym miejscu , bo nie o wożenie chodzi , ale mnie przeraziło .Siedziałam w aucie z młodym i czekałam na męża , do auta stojącego z przodu podchodzą ludzie z dwójką dzieci , matka z papierosem . Patrze , a ona tego papierosa bierze do ust i dziecko na ręce , wsadza je do fotelika , zapina (trwało to ze 2-3 minuty ) ,cały czas dmuchając dziecku w buzie dymem z papierosa .Po czym z tym samym papierosem wsiadła do auta i zamknęła drzwi :/ .

Chustonówka Awatar true_ann
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

w temacie używek to mnie zmroziła moja znajoma...wczoraj bez żenady powiedziała, że przez całą ciążę popijała winko czerwone

z kolei w temacie wisiadeł, to widziałam wczoraj w Tesco Pana z dzieciem w wisiadle, przodem do świata. Wisiadło wisiało mu na jego zbyt dużym brzuchem, bobas był nieźle powyginany :/

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez true_ann Zobacz posta
    w temacie używek to mnie zmroziła moja znajoma...wczoraj bez żenady powiedziała, że przez całą ciążę popijała winko czerwone
    Znajomej ginekolog powiedział, że jak ma w ciąży nieodpartą ochotę na czerwone wino to może sobie czasem lampkę wypić. Jak to usłyszałam to mnie też zmroziło.

Chustomanka Awatar kometa
    Miejscowość
    WrocLove

Domyślnie

MI kolega lekarz tez tak mowil i nawet mu uwierzylam i wypilam kilka malych lampek w pierwszej ciazy, potem doczytalam o FAS i dopiero mnie zmrozilo
    Moc jest z nami

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolka Zobacz posta
    Znajomej ginekolog powiedział, że jak ma w ciąży nieodpartą ochotę na czerwone wino to może sobie czasem lampkę wypić. Jak to usłyszałam to mnie też zmroziło.
    Jak sie rzetelnie poczyta badania nt FAS i grupy na jakiej badania byly robione, to nie mozna sie oprzec wrazeniu, ze spoleczna panika nt lampki wina zostala sztucznie wywolana... Nikogo niniejszym nie zachecam do picia alkoholu w ciazy, ale odkad zaczelam krytycznie patrzec na prace naukowe mam dosc ambiwalentny stosunek do roznych wytycznych i stwiedzien, ze "zostalo udowodnione"
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustofanka Awatar kasikader
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AneczkaG Zobacz posta
    Jak sie rzetelnie poczyta badania nt FAS i grupy na jakiej badania byly robione, to nie mozna sie oprzec wrazeniu, ze spoleczna panika nt lampki wina zostala sztucznie wywolana... Nikogo niniejszym nie zachecam do picia alkoholu w ciazy, ale odkad zaczelam krytycznie patrzec na prace naukowe mam dosc ambiwalentny stosunek do roznych wytycznych i stwiedzien, ze "zostalo udowodnione"
    tak, też ostatnio mam dystans do naukowych rewelacji.
    W amerykańskich poradnikach dla kobiet w ciąży piszą, że lampka wina od czasu do czasu nie zaszkodzi, w polskich że szkodzi kazdy łyk... Podobno jest to związane z "naszą" skłonnością do alkoholu i obawą że jeśli się napisze że "od czasu do czasu można lampkę", to ta lampka urośnie do butelki a "od czasu do czasu" do codziennie... Czy to możliwe?

Uprawnienia umieszczania postów