Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1261

Wątek: Koszmarne noszenie/wożenie

Mieszany widok

Chustomanka Awatar pompolinka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikalina Zobacz posta
    Może więc powinnam zainwestować w jakiś len .
    ja miałąm swego czasu lniane koty z Natibaby, polecam, mega nośna szmata

A z ostatnich akcji jakie zaobserwowałam i nie ogarniam:
    laska miała zrobionego kangurka i dziecko w kokon zwinięte w nim w poziomie tak że brodę miało przy klatce piersiowej.
    Kurde nie wytrzymałam i podeszłam, delikatnie zasugerowałam że lepiej dzidziusia pionowo mieć bo w takiej kulce to może się poddusić i w ogóle chciałam zagaić bo super że nosi dziecko w chuście...
    Laska mnie zbyła, stwierdziła że wie lepiej...
    No załapałam jakiegoś doła po tej akcji bo generalnie nie mam w zwyczaju się wtrącać w sprawy innych, ale do dziś żałuje że nie zagaiłam panny która miała bąbla przodem do świata w chuście ułożonej w fantazyjne X na brzuchu...
    Jak wy reagujecie na takie sytuacje???
    Zagadujecie, coś radzicie, pokazujecie?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

pompolinka - ja nie zagaduję, jeszcze na tyle się nie znam

samasia - dobry pomysł z tym ciągnięciem tyłem plus chyba muszę zdjąć taką kieszonkę z tyłu która zasłania otwory wentylacyjne właśnie.

Kudlata - no mój w chuście albo śpi albo właśnie patrzy otępiałym czy wręcz przerażonym wzrokiem (może tyle się dzieje, nagle zamiast w domu jest w autobusie pełnym ludzi ?). Albo wręcz płacze ale to już dopiero jak jest mega głodny

Chustomanka Awatar chudzinkaa
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

pompolinka
    Jeszcze nie byłam w takiej sytuacji, ale czasami po człowieku widać, że jest mało dostępny/otwarty, do takiej mamy bym na pewno nie zagadała (chyba że by się dziecku ewidentnie mocna krzywda działa), a do takiej, co to idzie z nią złapać kontakt wzrokowy albo wymienić się uśmiechami, to jak najbardziej.

Moi znajomi ostatnio w 26 stopni w cieniu Synka wozili w wózku w czapeczce, pajacyku, skarpetkach i pod kołderką. On biedny czerwony na buzi, spać nie mógł, wiercił się. Próbowałam coś zasugerować, ale nie dało rady, a do tego to pod okiem teściowej mojej koleżanki, która nawet nam zarzuciła, że nasze dziecko bez czapki!
    Adaśko 12.2013 i Basieńka 03.2017

Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chudzinkaa Zobacz posta
    pompolinka
    Jeszcze nie byłam w takiej sytuacji, ale czasami po człowieku widać, że jest mało dostępny/otwarty, do takiej mamy bym na pewno nie zagadała (chyba że by się dziecku ewidentnie mocna krzywda działa), a do takiej, co to idzie z nią złapać kontakt wzrokowy albo wymienić się uśmiechami, to jak najbardziej.

Moi znajomi ostatnio w 26 stopni w cieniu Synka wozili w wózku w czapeczce, pajacyku, skarpetkach i pod kołderką. On biedny czerwony na buzi, spać nie mógł, wiercił się. Próbowałam coś zasugerować, ale nie dało rady, a do tego to pod okiem teściowej mojej koleżanki, która nawet nam zarzuciła, że nasze dziecko bez czapki!
    no więc ta mama mi wyglądała na kontaktową fajną laskę, szczególnie że mamy wspólnych znajomych i ją kojarzę odrobinę...
    no jakoś mi tak głupio... mam nadzieje że nie zrobiłam wrażenia pt. jakaś nawiedzona baba mnie tu zaczepia i poucza... eh...
    juz się chyba nie zdobędę na odwagę

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pompolinka Zobacz posta
    no więc ta mama mi wyglądała na kontaktową fajną laskę, szczególnie że mamy wspólnych znajomych i ją kojarzę odrobinę...
    no jakoś mi tak głupio... mam nadzieje że nie zrobiłam wrażenia pt. jakaś nawiedzona baba mnie tu zaczepia i poucza... eh...
    juz się chyba nie zdobędę na odwagę
    Pompolinko, a ja bym się ucieszyła, gdybyś do mnie podeszła i zwróciła uwagę. Gorzej Ty byś miała, bo od razu zrobilabym rozpytke czy motasz na plecach i bys mnir nauczyla

Dlaczego nie naciagnieta buda w gondoli? Bo jest straszny ukrop. Ja też mam wywietrznik i dlatego budę naciagam. Ale jak jestesmy w cieniu momentalnie skladam.

W chuście chyba nie zwrocilabym uwagi. Jeszcze mam male doświadczenie, ale gdybym zobaczyla grubo ubrane dziecko mysle ze tak.
    Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014

Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madzia_180 Zobacz posta
    Pompolinko, a ja bym się ucieszyła, gdybyś do mnie podeszła i zwróciła uwagę. Gorzej Ty byś miała, bo od razu zrobilabym rozpytke czy motasz na plecach i bys mnir nauczyla

Dlaczego nie naciagnieta buda w gondoli? Bo jest straszny ukrop. Ja też mam wywietrznik i dlatego budę naciagam. Ale jak jestesmy w cieniu momentalnie skladam.

W chuście chyba nie zwrocilabym uwagi. Jeszcze mam male doświadczenie, ale gdybym zobaczyla grubo ubrane dziecko mysle ze tak.
    Czekam na taką sytuację...
    Ostatnio mnóstwo noszących widuję, naprawdę sporo... i choć rzadna ze mnie doradczyni chustonoszenia muszę z przykrością przyznać że kiepskie te wiązania bo o wisiadłach nie wspomnę.
    Mam na dzielnicy taką agentkę/ ulubienicę wręcz... wisiadło, dzidziuś przodem do świata i faja w paszczy!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

chudzinka - ja nie wiem skąd ludzie biorą takie przekonanie że dziecko trzeba ubierać w grube wełniane koce latem o_O

pompolinka - eh co do kontaktu wzrokowego to bardzo nie lubię jak się do kogoś uśmiecham (ostatnio widziałam babkę z mt czy ergo) a ta nie odpowiada uśmiechem

Uprawnienia umieszczania postów